fbpx Ugyanannyit fizet az ember Esztergomban is, mint Budapesten, mégsem ugyanazt kapja | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ugyanannyit fizet az ember Esztergomban is, mint Budapesten, mégsem ugyanazt kapja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ugyanannyit fizet az ember Esztergomban is, mint Budapesten, mégsem ugyanazt kapja

2019. augusztus 30. - 10:13

 

Ugyanannyi a mobilelőfizetés díja Esztergomban is, mint Budapesten - mégsem ugyanazt a szolgáltatást kapja az ember a két városban a pénzéért.

Ugyanaz a telefon, ugyanaz a szolgálató. Az első képen Budapest, a másodikon Esztergom

Esztergomnak vannak részei, ahol térerő is alig van, 4G is inkább 3G olykor-olykor. 

Gondolok itt most a Szent Tamás hegy környékére. De azt is tudom, hogy nem csak ebben a városrészben jelent ez problémát! És nem csak a térerővel és a használható internettel vannak gondok! Nagyon sok esztergomi él csatorna, vízvezeték és vezetékes internet nélkül. Amit itt felsorolok, az mind az infrastruktúrához tartozik.

A címben szereplő kérdés költői is lehetne, ha a szolgáltató nem garantálná a honlapja szerint az 4G lefedettséget. De ez sajnos a gyakorlattal ellentétben csak papíron létezik. A cikkhez mellékelt képeken egy iPone képernyőképeit csatoltam, de több andoridos telefonnal is elvégeztem a sebességtetsztet, amelyek rendre hasonlóan alacsony adatokat produkáltak.

A mobilszolgáltató ingadozó teljesítménye mellett az is zavar, hogy amíg Budapesten sok-sok rádiót lehet olyan közönséges eszközökkel hallgatni, mint például egy autórádió, Esztergomban többségében csak szlovák rádióadokat lehet hallgatni jó minőségben. 

Mi lehet a megoldás? Mert azt érzékelem, hogy az önkormányztra, mint segítőre a problémák megoldásában nem számíthatok. Váltsak mobilszolgáltatót? He akarjak magyar nyelvű rádiókat hallgatni az autóban? Várjam a szippantós autót és szivattyúzzam a vizet a kutamból?

És mi köze van ehhez az egésznek az önkormányzathoz? Megmondom én! Sokkal hatásosabb volna, ha Esztergom Önkormányzata tenne bejelentést egy szolgálatató felé, mint mondjuk én. Akkor talán elhinném nekik, hogy értem (is) vannak és szolgálnak engem (is).


 

Kommentek

h i r d e t é s