h i r d e t é s

Új befektetési terméket indít a Wise a megnövekedett megélhetési költségek enyhítése céljából 

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Új befektetési terméket indít a Wise a megnövekedett megélhetési költségek enyhítése céljából 

2024. március 04. - 11:22

Az új termék lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy pénzük hozamot termeljen

  • A „Wise Kamat” befektetési megoldás lehetővé teszi magánszemélyek és vállalkozások számára, hogy számlájukon tartott pénzükből a magas infláció és az alacsony betéti hozamok ellenére a legtöbbet hozzák ki.
  • A befektetés szinte észrevétlenül, a háttérben zajlik.
  • A „Wise Kamat” EUR, GBP és USD pénznemekben érhető el, az induláshoz pedig nincs szükség nagy kezdő tőkére − akár 1 euró, font vagy dollár is elegendő

A „Wise Kamat” funkció segítségével az ügyfelek a Wise-számlájukon euróban, angol fontban és USA dollárban tartott pénzükkel termelhetnek hozamot. A szolgáltatás a Wise leányvállalatán, a TINV Europe AS-en keresztül érhető el. Ezzel a Wise egy kényelmes és átlátható, egyablakos ügyintézési lehetőséget teremt magánszemélyek és vállalkozások számára, hogy problémamentesen, egy helyen tudják kezelni pénzüket.

Hozam – lekötés nélkül

A határozott idejű betétek és az egyéb, hagyományos befektetési megoldások általában lekötik az ügyfelek pénzét, a lekötés felbontása esetén pedig a hozamok elvesznek. A Wise új funkciójával azonban a magánszemélyek és a vállalkozások mind a befektetett pénzhez, mind a hozamhoz hozzáférhetnek. Mindössze 1-2 munkanapot vesz igénybe, hogy a „Wise Kamat” funkcióból kivegyék a pénzüket.

A jegybanki alap kamatnak megfelelő hozam

A hagyományos bankok az ügyfelek pénzét forgatva termelnek profitot, melyből azonban csak egy kis összeget adnak vissza nekik. A „Wise Kamat” teljesen átlátható a hozamot illetően, amely megfelel a központi bankok által kínált kamatlábaknak. A BlackRock által kezelt pénzpiaci alapok mögöttes eszközeit az ország kormánya garantálja. Jelenleg a „Wise Kamat” éves változó hozama 3,66% az EUR-, 4,67% a GBP- és 5,08% az USD- egyenlegekre vonatkozóan.

Transzparens, átlátható költségek

Míg a hagyományos bankok gyakran a lekötésekből származó bevételek egy meg nem határozott részét vonják le, addig a Wise egy teljesen átlátható megoldást kínál. A „Wise Kamat” éves díja 0,27% az euróban, 0,29% az USA-dollárban és 0,56% az angol fontban befektetett pénzösszegek esetében, amely tartalmazza a BlackRocknak fizetett 0,10%-os alapkezelői díjat. Ezt beleszámítják az éves változó hozamösszegbe. A „Wise Kamat”-ba történő pénzbefizetés vagy kivétel sem jár tranzakciós díjjal.

500 euró befektetése esetén (ez körülbelül 195 640 forintnak felel meg a jelenlegi árfolyamon), az éves díj 1,35 euró (ez körülbelül 528 forintnak felel meg), az éves hozam pedig minden költség után várhatóan 18,3 euró lenne (ez körülbelül 7158 forintnak felel meg). A múltbeli teljesítmény azonban nem garantálja a jövőbeli növekedést

Pápai Attila, a Wise egyik mérnöki csapatának vezetője: 

A Wise 13 évvel ezelőtt azzal indult, hogy segített az embereknek pénzt utalni egyik pénznemből a másikba. Ahogy cégünk növekedett, az ügyféligényeknek való megfelelés érdekében velünk együtt alakultak a termékeink is – a különböző pénznemekben tartott egyenlegektől kezdve a kártyás költésen át, a QR-kóddal történő fizetésig világszerte. Most a Wise-számlát és a Wise Business szolgáltatásunkat a befektetési lehetőség elindításával egy új szintre emeltük. A „Wise Kamat” egyedülálló abban, hogy egyértelmű és átlátható díjak mellett olyan hozamot érhet el, amely követi a jegybanki kamatlábat. Különösen a jelenlegi infláció és a megnövekedett megélhetési költségek mellett fontos, hogy a magánszemélyek és a vállalkozások versenyképes lehetőségeket kapjanak hozamszerzésre, miközben továbbra is hozzáférnek a pénzükhöz. 

Magánszemélyek és vállalkozások ma világszerte több mint 15 milliárd eurót tartanak a Wise-számláikon. Nagy lépés számunkra, hogy egyetlen, közös „otthont” alakíthatunk ki ügyfeleink összes pénzszükségletének kielégítésére és hogy ezeket a globális termékeket az egyik legfontosabb központunkon, a Budapesti irodánkon keresztül is bevezethettük.

A „Wise Kamat”-ban tartott befektetések legfeljebb 20 000 euró, azaz körülbelül 7,75 millió forintnak megfelelő összegű kártérítésre lehetnek jogosultak az Észt Befektetővédelmi Ágazati Alapból. A befektetések értéke és a belőlük származó jövedelem azonban nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, és nem garantált. A tőke kockázatnak van kitéve, és előfordulhat, hogy a befektetők nem kapják vissza az eredetileg befektetett összeget.