h i r d e t é s

Új extrém sportkísérlet és soha nem látott képek Rakonczay Gábortól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új extrém sportkísérlet és soha nem látott képek Rakonczay Gábortól

2019. április 17. - 12:59

 

Rakonczay Gábor a sikeres Déli-sark Expedíció után újabb extrém sportkísérletet tervez: ezúttal azt tűzte ki célul, hogy a világon elsőként teljesen egyedül, egy 2850 kilométeres táv megtételével hódítja meg az Antarktiszt.

Érkezés a Déli-sarkponthoz a magyar zászlóval.

Az új expedíció tervének bejelentésével együtt eddig soha nem látott, LG okostelefonnal készített képeit is megosztotta korábbi útjáról. A fotókon keresztül mi is átélhetjük, milyen érzés, ha végeláthatatlan fehér hó vesz körül minket.

Érkezés az Antarktiszra

Rakonczay Gábor az első magyar, aki több mint 900 km gyaloglás után érte el a Déli-sarkot, 2019. január 7-én. Az extrém sportoló összesen 44 napot és 4 órát gyalogolt az Antarktisz partjától a Föld legdélebbi pontjáig szélsőséges időjárási körülmények között. A rendkívüli hidegre és szélre Gábor természetesen profi eszközökkel és öltözékkel készült.

Rakonczay Gábor 917 kilométeren keresztül húzott maga után egy 94 kilós szánt

Mivel az úton Gábornak a másfél hónapos expedíció teljes felszerelését maga mögött kellett húznia egy szánon, nem vihetett magával túl sok eszközt. Szüksége volt azonban valamire, amin keresztül tarthatja a kapcsolatot a külvilággal, kis helyet foglal, ráadásul arra is alkalmas, hogy megörökítse a túra során látottakat. Az LG hazai képviselete pedig gondolt egy nagyot, és egy G7ThinQ telefonnal indította útnak az extrém sportolót.

Úton a Déli-sarkpont felé, 40 km/h-ás szélben

Bár ilyen körülmények között soha nem tesztelték a készüléket, igen jól vizsgázott, hiszen sem a -28 fokos hideg, sem a 40 km/h-ás szél nem fogott ki rajta: a telefon tökéletesen működött az út során.

Panorámafotó az Antarktiszról

Az LG felsőkategóriás okostelefonjai vízállók és jól bírják az extrém hőmérséklet-ingadozást, a napsugárzást, az esőt és a párát. A kiemelkedő fényerőnek köszönhetően ráadásul az elképesztően világos, havas környezetben is jól látható maradt a telefon képernyője.

Egyre közelebb a célhoz

A strapabíró kivitel mellett a termékek kiemelkedő fotós képességeket kínálnak: a nagylátószögű kamerával a teljes horizontot egy képen örökíthetjük meg, a beépített mesterséges intelligencia pedig a környezeti jellemzőknek és a fotózott tárgy típusának megfelelően optimalizálja a képi beállításokat.

 

 

 


 

h i r d e t é s