h i r d e t é s

Új fejlemények a romagyilkosságok kapcsán: a koronatanúból is vádlott lehet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Új fejlemények a romagyilkosságok kapcsán: a koronatanúból is vádlott lehet

2015. április 28. - 12:18
0 komment

A Budapesti Nyomozó ügyészség ezúttal hamis tanúzás kapcsán vádlottkén hallgatta ki F.-né Ny. Évát, a 2008-2009-es romagyilkosságok eddigi koronatanúját.

A nő egyébként annak a szórakozóhelynek a tulajdonosa, ahol a gyilkosságok vádjával elítélt férfiak biztonsági őrként dolgoztak.

A romagyilkosságok ügyében eljáró, elsőfokú bíróság vezetője már az ominózus tárgyalás során is többször felhívta a nő figyelmét arra, hogy egy ilyen ügyben a hamis tanúzás súlyos következményeket vonhat maga után, miután jól láthatóan többször is önellentmondásba keveredett a tanú.
A feljelentést 2014 áprilisában tette meg Miszori László, az első fokon eljáró bíró tanács elnöke, mondván, hogy a tanú jól láthatóan hamis alibit igyekezett igazolni Kiss Árpádnak.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Ügyészség szóvivője arról beszélt az üggyel kapcsolatos sajtótájékoztatón, hogy F.-né Ny- Éva a nyomozás során tett tanúvallomását a tárgyaláson megváltoztatta, a gyanú szerint azzal a céllal, hogy fedezze Kiss Árpádot, melynek célja a gyilkosságok egyik fő vádlottja büntetésének enyhítése lehetett.
A gyanúsítottá lett szórakozóhely-tulajdonos tagadta a hamis tanúzás vádját és panaszt tett a bíróságon.

A romagyilkosságokkal gyanúsított négy férfit, Kiss Árpádot, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot és Csontos Istvánt 2009-ben, az F.-né Ny. Éva tulajdonában lévő szórakozóhelyen fogta el a rendőrség, s 2013. augusztus 6-án az elsőfokú bíróság Csontos Istvánon kívül mindenkit tényleges életfogytiglanra ítélt. Mivel Csontos az utolsó két támadásban sofőrként volt jelent, 13 év letöltendő fegyházbüntetést kapott.

A most hamis tanúzással vádolt nő érintettségével kapcsolatban új fejezet kezdődhet a romagyilkosságok ügyében, hiszen jelen állás tekintetében egyáltalán nem kizárható, hogy talán ő is tudott róla, hogy mivel foglalkoztak szabadidejükben a nála biztonsági őrként dolgozó férfiak.
Az is gyanús, hogy a szórakozóhelyen tartott házkutatás során 2009-ben lőfegyvereket találtak a rendőrök, s bár eddig úgy tűnt, hogy a nő nem tudott róla, hogy a vádlottak fegyvereket tárolnak nála, most mindezt valószínűsíthetően újra kell gondolni.

(Fotó: origo.hu)

 

 

Posted by SEJT on 2015. április 28.

 


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s