h i r d e t é s

Új használtautó forrás – A piac felkavarodik, és végre tisztul?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új használtautó forrás – A piac felkavarodik, és végre tisztul?

2018. október 22. - 13:08

 

A magyarországi használtautó piac megtisztulása is várható attól az új forrástól, amely csak pár éves, ellenőrzött hátterű autókkal foglalkozik.    

A világ egyik legnagyobb lízing cége a LeasePlan, mert az itthoni éves konferenciáján ismét az elektromos autózást és az autós környezetvédelmet állította a középpontba. Ennek a farvizén bevezette az új termékét a hazai piacra. A friss szolgáltatásuk a használtautó piacot forgathatja fel, ugyanis a LeasePlan autóparkja 1,7 millió darabot számlál, ezért teli vannak ellenőrzött előéletű, biztos szerviz hátterű autók tömegével. Amelyek rengeteg előnyéről az Autó hírek autós portálon tud tájékozódni.  

Komoly társaság

A ZEV Challenge elnevezésű önkéntes kötelezettség vállalást a nagyágyúk jellemzik, köztük van a LeasePlan is, amely 1,7 milliós autóparkjával az egyik legnagyobb lízing cég a világon. Az említett csoportosulás a célja, hogy minél gyorsabban elterjesszék az elektromos autózást, nem véletlen, hogy a 2018-as New York-i Formula E futamon jelentették be a megalakulásukat. A ZEV Challenge-ben résztvevő cégek, államok, szervezetek komoly elkötelezettséget vállaltak, ezek közül a "legkeményebb", hogy 2030-ra a járműves CO2 kibocsájtásuk nulla lesz.

A társulásban résztvevő vállalatok között olyan óriások is szerepet kaptak, mint az Unilever vagy a nagy csomagszállító cégek, amelyeknek hatalmas a szállítmányozási részlege. Ezek járműveit hibridre, elektromosra vagy hidrogén alapúra átállítani szép munka lesz. Ennek a fontos hatása az lesz, hogy komolyan be fogja pörgetni a személyautók elektromosra való átállását is.       

Nyerésben villanyautók, itthon is       

Az átlagember, aki zöld autóban gondolkodik az inkább a használt, ma már 3-4-5 millióért elérhető, régebbi teljesen elektromos autókban gondolkodik vagy a több tízmilliós Teslában. Ez a két véglet. Az új modellek 7-8 milliótól indulnak, és ennyi pénzt egy korlátozottan használható autóért kiadni, itthon még igen nagy luxusnak és pénz kidobásnak tűnik.

A LeasePlan ezért a céges ügyfeleinek terjeszti a villanyautózást. Ez eltér a megszokott eladási technikáktól, mert hosszabb teszt időszakból, felvilágosításból és oktatásból áll. Ugyanis komoly gazdasági előnyökkel járhat, ha villanyautóra váltanak, mert céges szinten nincs cégautó adó, magának a járműnek a szerviz költségei pedig jóval alacsonyabbak. Ez csak néhány, a meglepően sok előny közül. Ezen felül ott az állami támogatás is, aminek a gyors lehívásában segéd kezet nyújt a vállalat. 

Benedek Attila


 

h i r d e t é s