h i r d e t é s

Újabb áldozatokat követelt a koronavírus Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb áldozatokat követelt a koronavírus Magyarországon

2023. május 05. - 16:44

6 millió 422 ezer a beoltott, 469 az új fertőzött és elhunyt három beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 315, közülük 6 210 592-en a második, 3 905 349-en a harmadik, 425 740-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a Koronavírus Sajtóközpont a múlt heti összesített adatokat ismertetve pénteken az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a múlt héten 469 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 201 824-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Az előző héten elhunyt három beteg, az elhunytak száma így 48 84 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 149 292, az aktív fertőzöttek száma pedig 3 683-ra csökkent.

Tudatták azt is hogy 95 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.
Hozzátették, Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is.

A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - írták.

 

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken.

Azt írták: az elmúlt hetekben megfigyelt csökkenés után a 17. héten a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációjában ismét stagnálás tapasztalható.

A vizsgált városok zömének mintáját stagnálás jellemzi, csökkenés észlelhető Kecskeméten, Miskolcon és Salgótarjánban. Emelkedés egyik városban sem figyelhető meg.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy településen - Kecskeméten, Miskolcon, Szombathelyen és Győrben - a "mérsékelt", 18 helyszínen pedig az "emelkedett" tartományba esik. (MTI)

 

Az összes magyarországi koronavírusos adat összefoglalóan:

  • fertőzöttek szám: ez mutatja az összes magyarországi koronavírusban megbetegedett számát.
  • elhunytak száma: a koronavírusban meghaltak száma
  • gyógyultak száma: adott napig hány ember gyógyult fel a koronavírus fertőzésből.
  • aktív esetek: a fertőzöttek számából levonva az elhunytak és a gyógyultak száma. Ezek az aktív esetek, amelyekkel az egészségügynek foglalkoznia kell.
  • új esetek száma: adott napon bejelentett új koronavírus fertőzöttek száma

Hány ember van lélegeztetőgépen és hányan vannak az aktív esetek közül kórházban és hányan házi karanténban (a házi karantén az aktív eset mínusz kórházban ápoltakból jön ki). Itt az adatszolgáltatás esetleges, így lehetnek hiányzó adatok.