h i r d e t é s

Újabb fideszesből nem lesz most bizottsági alelnök az EP-ben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb fideszesből nem lesz most bizottsági alelnök az EP-ben

2019. szeptember 04. - 06:23

 

Hidvéghi Balázs sem lesz európai parlamenti (EP) bizottsági alelnök, Trócsányi László után az ő jelölése is lekerült a napirendről - írja a napi.hu.

Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hivatalosan is megerősítette az Európai Parlament sajtószolgálata, hogy Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő bizottsági alelnökségének ügyében az eredetileg tervezett időpontban, vagyis szerdán délután nem fog döntés születni.

A politikusit a párt még júliusban jelölte az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság egyik alelnökének, azonban már akkor a parlamenten belül és azon kívül is élénk tiltakozást váltott ki az ügy, ezért a szavazást szeptember 4-re halasztották - most azonban ismét lekerült az ügy a napirendről

- közölte az Index.

Trócsányi László hétfőn visszalépett az Alkotmányügyi Bizottság alelnöki tisztségétől arra hivatkozással, hogy mivel hivatalosan is Magyarország uniós biztos-jelöltje lett, a két tisztséget nem tudja összeegyeztetni.

MIndkét helyre az Európai Néppártnak, azon belül a Fidesznek van joga jelöltet állítani. A harmadik, függőben lévő fideszes alelnök-jelölt Bocskor Andrea a Kulturális Bizottságban, az ő esetében - egyelőre - szeptember 23-án vagy 24-én dönt a szakbizottság.

napi.hu


 

h i r d e t é s