h i r d e t é s

Újabb jelentős támogatást kap a magyar kormánytól az Erdélyi Médiatér Egyesület

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb jelentős támogatást kap a magyar kormánytól az Erdélyi Médiatér Egyesület

2019. március 22. - 07:20

 

A 444.hu szúrta ki, hogy a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg, hogy a magyar kormány “a Kárpát-medencei magyar nyelvű média működésének támogatására” azonnali határidővel 1,9 milliárd forint (6,1 millió euró) támogatásban részesíti az Erdélyi Médiatér Egyesületet - írja a transindex.ro.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a múzeum épületében 2019. március 5-én.Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/MTVA

A Bethlen Gábor Alapon keresztül, két részletben érkező támogatás meghaladja a korábban csak a Főtér.ro kiadójaként ismert egyesület által 2017 utolsó napjaiban kapott 1,45 milliárd forint (körülbelül 4,5 millió euró) összegű támogatását.

A támogatás mértékét tekintve az indoklás rendkívül szűkszavú, így nem lehet tudni pontosan, hogy a hatalmas összegű támogatást milyen célokra is fogják felhasználni.

Arról, hogy mit lehet tudni a médiaholdingról és főképp mit nem, ebben a korábbi cikkünkben írtunk. 

Az Erdélyi Médiatér Egyesület tulajdonképpen Erdély legnagyobb magyar médiavállalkozásának számító cégcsoport, amely a Székelyhon.ro portált is tartalmazza, és már 30 médiacsatornával rendelkezik, illetve majdnem 300 alkalmazottat foglalkoztat.

transindex.ro


 

h i r d e t é s