h i r d e t é s

Újabb kétmilliárdot szórt el Szijjártó templomfelújításra, ezúttal Mexikóban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb kétmilliárdot szórt el Szijjártó templomfelújításra, ezúttal Mexikóban

2019. április 10. - 08:24

 

Mintha másra nem is lenne szükség sem itthon sem a tengerentúlon, mint templomokra. Nem teljesen világos, hogy erre miért volt szükség, de újabb kétmilliárd forintot szívott el az álkereszténység e teljeséggel szükségtelen nagyvonalúsága. Valamiért a gyér külügyér – vagy inkább az őt dróton rángató Orbán - úgy érezte, hogy itt az ideje nyitni Mexikó felé.

Itthon mindenre van pénz, ha az úgy kezdődik, hogy stadion, vagy templom, vagy keresztény. De példának okáért a köz számára is elérhető kórházaink állapota immár a nyilvános vizelde színvonala körül mocorog. Úgy higiéniában, mint személyzetben és szakértelemben.

Zömmel gazdasági kérdésekről tárgyalt a magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Mexikóban, de ha már ott volt, gyorsan aláírt egy megállapodást két katolikus templom újjáépítésének támogatásáról.

Mexikó a világ második legnagyobb katolikus országa. Ez fontos kapocs az ezer éve keresztény Magyarországnak – indokolta a bőkezűséget a miniszter.

Felidézte, hogy 2017-ben súlyos földrengés pusztított Mexikóban, amely komoly károkat tett a templomokban is. Az egyik támogatott épület egy vidéki kolostor, a másik pedig a Jézus Szíve templom Mexikóváros központjában. Az utóbbinak több magyar művészeti vonatkozása van, ablakainak festett üvegei például magyar szenteket ábrázolnak – mondta Szijjártó Péter. /168ora.hu/

Az egész még akár vicces is lehetne, ha nem 8 millió ember adóján jópofizna a kormány, olyan országban, ahol a kormány kegyeltjei pazarló luxusban élnek, míg a maradék lényegében a puszta életéért kapar. Mindenfajta szociális háló nélkül. Amit előzőleg a „nagy és keresztényi” kormány zúzott le.

Ezt kimagyarázni – és ne legyen kétségünk felőle, akár maga Szijjártó is megpróbálja majd – olyan meddő próbálkozás lesz, aminek végén egy újabb, győzelemként eladni vágyott pofára esés. Azzal a különbséggel, hogy a mi arcunk tompítja az esést.


 

h i r d e t é s