h i r d e t é s

Újabb kormány-hazugság bukott meg - Több száz milliárd EU-s EU-s pénzt találtak gazdaságvédelemre

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb kormány-hazugság bukott meg - Több száz milliárd EU-s EU-s pénzt találtak gazdaságvédelemre

2020. május 07. - 11:22

A Pénzügyminisztérium közlése szerint egy uniós program újratervezésével sikerült felszabadítani 420 miliiárd forintot, amit gazdaságvédelemre szánnak.

Mindezt azok után, hogy a kormány hetek óta azt ismételgeti, hogy az Európai Unió semmit sem segít a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzet megoldásában.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy ismét egy erős kormányzati hazugság bukott meg. Az, hogy hirtelen sikerült előásni 420 milliárd forintot, kizárólag azért lehetséges, mert az Európai Unió lehetőséget ad az uniós támogatások válsághelyzetben való - szinte feltétel nélküli - felhasználására. És ez még nem minden, összesen több mint 2000 milliárd forint uniós pénz áll Magyarország rendelkezésére a járvány okozta gazdasági bajok enyhítésére. A kormány hiába mutogat Brüsszelre: újra és újra kiderül, hogy ki segít valójában a magyar embereknek és ki az, aki feneketlen zsákként tüntetné el az uniós milliárdokat, miközben gátlástalanul hazudik. (Molnár Csaba, A DK ügyvezető alelnöke, Az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja)