h i r d e t é s

Újabb országos pedagógussztrájk szerveződik márciusra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb országos pedagógussztrájk szerveződik márciusra

2023. február 23. - 13:07

Március 16-ára és 17-ére ismét országos pedagógussztrájkot szervez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), abból az apropóból, hogy akkor lesz az egy éves évfordulója a határozatlan idejű sztrájk kezdetének.

A kép illusztráció! - Forrás: Erdős Dénes/Népszava

A PDSZ és a PSZ és a gördülő sztrájk következő napjait március 16-17-re tűzte ki, mivel tavaly ezen a napon indították útjára a határozatlan idejű sztrájkot, amelyre a kormány szerintük azóta sem tett érdemi lépést:

"A kormány érdemben semmilyen követelésre nem reagált, ezért a PDSZ és a PSZ meghirdették a következő sztrájknapokat – a közoktatásban ÉS a szakképzésben egyaránt. Kérjük a munkavállalókat, ezeken a napokon szüntessék be a munkát, kérjük a bennünket támogató szülőket, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot!" - olvasható a Nedolgozzingyen.hu oldalon a közlemény, amit az Telex szúrt ki.

Ezelőtt, január 27-én péntek reggel a diákok álltak ki a tanáraikért, amely során az Astoriánál szervezett tüntetésen hívták fel a figyelmet, hogy még mindig nem elégedettek az jelenlegi helyzettel és továbbra is kiállnak a pedagógisaikért.

Újabb tanárok csatlakoztak az érettségi bojkottálásához

Újabb iskola, ezúttal a budapesti Veres Pálné Gimnázium tanárai közül is sokan csatlakoztak az érettségivel kapcsolatos felhívásra, amely során a tervek szerint az érintett tanárok nem vállalnak önkéntes munkát az idei érettségi időszak során, amennyiben a kormány nem reagál a 9 pontba sűrített követeléseikre. (Blikk)