h i r d e t é s

Vagy Kim Dzsong Un írt levelet Putyinnak, vagy nem

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vagy Kim Dzsong Un írt levelet Putyinnak, vagy nem

2020. május 09. - 06:20

 

Levelében jól megfér egymás mellet a második világháború és a koronavírus.

Kim Dzsong Un - Fotó: MTI-EPA

Azt írja a phenjani állami hírügynökség, a KCNA, hogy: Kim Dzsong Un levélben köszöntötte Putyint a II. világháború európai lezárásának 75. évfordulóján.

Az üzenetben Kim emellett „őszintén kívánta, hogy Oroszország diadalmaskodjon egy erős állam megteremtésében azzal is, hogy megőrzi a háborús győzelem ünneplésének hagyományát, továbbá azzal, hogy megakadályozza a koronavírus terjedését”.

Április 12. óta a népvezér tolla igencsak aktív, mióta visszatért lábadozásából, hiszen egy nappal korábban szintén személyes üzenetben gratulált Hszi Csin-ping kínai államfőnek, neki abból az alkalomból, hogy „országa a vezetésével sikereket ért el a páratlan mértékű járvány elleni küzdelemben”.

Egyes szakértők úgy vélik, Észak-Korea azért fokozta diplomáciai tevékenységét, különösen Kína irányába, mertgazdasági segélyre van szükségeegy olyan időszakban, amikor a világban a Covid-19 járvány miatt lezárultak a határok. Mások szerint már nem is él, székében dublőr ül, akivel nyilván a Kim-dinasztia kesztyűbábozik.

A „nincs is Kim” idea azt követően szökkent szárba, hogy a Kim Dzsong Un április 12-én szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át,majd, így szóltak a hírek, egy villában lábadozott a Phenjan melletti Hjangszan üdülővárosban.

A Kimek között nem csupán a hatalom öröklődik: abban hasonlítanak a hétköznapi halandókra, hogy génjeiket, s ezek révén betegségeik egy részét is továbbadják utódjaiknak, jelzett famíliában gyakoriak a szív- és érrendszeri nyavalyák. A mostani despota apja, Kim Dzsong Ilt 2008-ban megütötte a guta, majd 2011-ben szívinfarktusban vesztette életét. A jelenlegi Kim 2014-ben több mint egy hónapra eltűnt, akkor is egészségügyi problémái mutatkoztak. (24.hu)


 

h i r d e t é s