h i r d e t é s

Valami nagyon nem stimmel a Vodafone-számlákkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Valami nagyon nem stimmel a Vodafone-számlákkal

2023. január 28. - 09:15

Az inflációra hivatkozva idén januártól árakat emelt a Vodafone, de a korábban közölt maximum korrekcióhoz képest van, akinek magasabb összeggel nőtt a számlája – írja a Telex.

A lap idézi a Vodafone korábbi jelzését, amely szerint „2023. január 2-től a díjcsomagjaink havidíjait az inflációra tekintettel kiigazítjuk, amely maximum 9,39 százalékos havidíj-korrekciót jelent.

Csakhogy a Telex úgy tudja, vannak olyan Vodafone-ügyfelek, akiknek számlája ennél a maximum 9,39%-nál magasabb arányban emelkedett, estenként 14-20%-kal.

A lap megkeresésére a Vodafone azt válaszolta, hogy „nem lehetséges a 9,39 százaléknál magasabb mértékű díjkorrekció egyetlen előfizetőnél sem. Az ugyanakkor előfordulhat, hogy valamilyen egyéb kedvezmény torzítja a számla végösszegét.”

A Telex arra jutott, hogy az esetenként 10%-nál nagyobb értékű árváltozás oka így az lehet, hogy a kedvezmények nélküli havidíjak 10%-kal növelt összegéből kellene levonni az eredeti áron maradó (tehát inflációt nem követő) kedvezményeket, és így jöhet ki néhol a vártnál magasabb végszámla.

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

A lap arra is rákérdezett a cégnél, mi az oka annak, hogy amíg magát a havidíjat érinti, a szerződésbe foglalt kedvezményt már figyelmen kívül hagyja a változás. A Vodafone válasza szerint üzleti döntés húzódik mögötte.

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. (Portfolio)