h i r d e t é s

Változékony napok következnek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Változékony napok következnek

2019. március 15. - 06:27

 

A hosszú hétvégén változékony időben lesz részünk: szombaton még sokfelé eshet az eső, vasárnap pedig már a szikrázóan napos időnek örülhetünk. A levegő melegszik, vasárnap délután helyenként akár 20 foknál is melegebb lehet! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változékony időre van kilátás. A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, eső, zápor is kialakulhat. 

Délután továbbra is változékony marad az idő, a napos időszakok mellett a gomolyfelhőkből elszórtan záporok is kialakulhatnak. Megerősödik az északnyugati szél. 8, 13 fokra számíthatunk.

Szombaton elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. Legfeljebb keleten lehet kisebb eső. A délnyugati szél erős lesz. 14, 19 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap többórás napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. Erős lesz a délnyugati szél. Kora délután 17, 22 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken is változékonyság uralja az időjárást, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. Migrén és légzőszervi panaszok léphetek fel, általánosan romlik a komfortérzet. - írja a meteoklinika.hu

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet. A kiegyensúlyozott napirend oldhatja a zavarokat. Emellett a vérnyomáspanaszokkal küzdőkre nézve is rendkívül megterhelő lesz a hét hátra lévő része.

A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A csapadék és a változékony idő jót tesz az allergiásoknak, ha ugyan csak rövid időre is, de csökken a pollenterhelés. A következő napokban azonban nagyfokú romlás várható az allergiahelyzetben a hét legvégén már ismét magas lehet a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék koncentrációja.

A közlekedést többfelé nehezíthetik záporoktól nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s