h i r d e t é s

Van-e út és lehetőség az MSZP számára? VAN!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Van-e út és lehetőség az MSZP számára? VAN!

2015. október 06. - 13:20
1 komment

 

Mi történt a baloldallal? Mi történt az MSZP-vel? Hogyan tovább? Problémák, összefüggések egy MSZP-tag szemszögéből.

Második rész.

Orbán már 2018-ra koncentrál, nem akar mást, mint minél tovább hatalmon maradni. Az világosan látszik, hogy a magyar társadalom egyetlen valós problémájára sincs értelmezhető, jövőbe mutató és hasznos válasza. Az is világos, hogy a korrupció sosem szőtte át annyira a magyar társadalom gazdasági és politikai elitjét, mint ma, az is látszik, hogy az ország külpolitikai elszigeteltsége talán sosem volt annyira mély és erős, mint napjainkban. Az is látszik, hogy a hatalma megtartásáért a NER gondolati és fizikai rendszerét bárhol és bármilyen célra gátlástalanul felhasználja.

Elvei nincsenek, de az életösztöne lenyűgöző, a kerítésért hörög Európa minden jelentős politikusa, de ő igazi krakélerként négy dolgot kihozott belőle, hiszterizálta a magyar társadalmat, majd a kerítéssel és a látvány-cselekvéssel megnyugtatta, valamint elkerülte annak a lehetőségét, hogy Magyarországot a cselekvőképtelen határőrizet miatt kizárják a schengeni-rendszerből, valamint a világpolitika színpadára felkerülve, valódi morális támogatást kapott Európa szélsőségeseitől, valamint, a rettegő emberek tömegétől. Elszigetelődött, de a szigete, nemzetközi politikai szempontból nem egy bűbáj sziget, hanem az európai mételyező, megosztó politizálás felhasználható, mentális és morális szigete lett. Számára világos lett, hogy Európa, puha, gyenge és gyáva, imával akar megállítani egy folyamatot, amit puskával sem lehet.

Orbán itthon uralja a pályát egy járási bajnoksági szintű politikával!

Az MSZP, a belül folyó küzdelmek miatt, képtelen bármilyen aktív cselekvésre, a párt nagy öregjeinek egy része nem hisz a párt megújíthatóságában, amit nagyon jól mutatat a Deák-kör létrehozása. Ők futnak a múlt felelőssége elöl és egy zavaros jövő felvázolásával vannak elfoglalva. Egy igazi nyugdíjas klub, néhány gondolatiságukban és avitságukban velük azonos szinten lévő fiatallal megtűzdelve, egy igazi, intellektust nélkülöző, modernséget nem ismerő, fekélye lett az MSZP-nek. Nem veszik észre, hogy semmivel sem jobbak és hasznosabbak a baloldalnak, mint Gyurcsány volt 2010-2011. között.

Vannak, akik a párt erejének maradékát árulják a gazdasági útvesztőkben a Fidesznek és most a megfogalmazás finomra lett hangolva!

Budapest elesett, az erő és lendület, valamint képviselhető értékek, a koncepció, az értelem, ami még Lendvai Ildikó időszakában meg volt és meghatározó volt, mára már csak szigetszerűen van jelen néhány kerületben. Az intellektuális térből, a közvélemény formálásából a párt kiesett, eltűnt, jelentéktelenné vált a liberálisokkal együtt. Hihetetlen nagy baj és szinte megoldhatatlan probléma ez a helyzet. Felelősségüket talán csak az csökkenti, hogy a fővárosi értelmiség meghatározó részét Orbán rendszere a szellemi rabszolgaság szintjére süllyesztette.

Márpedig Budapest nélkül nincsen MSZP!

Folytatjuk

A cikk szerzője az MSZP tagja

Az első részt ide kattintva olvashatja >>>


 

h i r d e t é s