h i r d e t é s

Várhatóan büntető feljelentéssel végződik az önkormányzati cégek átvilágítása Újbudán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Várhatóan büntető feljelentéssel végződik az önkormányzati cégek átvilágítása Újbudán

2020. október 12. - 15:00

 

Befejeződött Újbuda önkormányzati cégei gazdasági átvilágításának első üteme. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A 100 százalékban az önkormányzat tulajdonában álló vállalatok, valamint a Gazdasági Műszaki Ellátó Szolgálat ellenőrzése során számos szabálytalanságot tárt fel az átvilágítást végző cég. Megalapozott gyanú esetén büntető feljelentést és peres eljárásokat kezdeményez az újbudai önkormányzat.

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere úgy fogalmazott, hogy "nem tartozunk azok közé, akik október 13-a után minden erővel arra törekedtek, hogy csontvázakat találjanak a szekrényben. De fontos tudnunk, mit vettünk át, hogy biztos talaj legyen a lábunk alatt. A járvány első hulláma után sikerült erre időt találni."

A koronavírus-járvány kitörése miatt néhány hónapot csúszott a cégek átvilágítása, hiszen az önkormányzat feladata elsősorban az újbudaiak életének, egészségének és biztonságának védelme. Ez azonban nem jelentette azt, hogy a kerületben élők anyagi javainak, így befizetett adóforintjainak megvédése, a korrupciógyanús ügyek feltárása és a visszaélések megakadályozása elkerülte volna az új vezetés figyelmét.

A kormány ugyan igyekszik kivéreztetni az önkormányzatokat, különösen, ha azok vezetését ellenzéki erők vették át egy évvel ezelőtt, de a korábbi vezetés jogellenes döntései és a kerület lakóinak megkárosítása nem maradhat következmények nélkül.

Újbuda új vezetése az átláthatósági megbízott kinevezésével, az önkormányzati cégek átvilágításával, jogi lépések megtételével védi a kerület és az itt élők érdekét.


 

Kommentek

h i r d e t é s