h i r d e t é s

"Végül mindenki felérte ésszel, hogy a település érdeke előrébb való, mint az egyén"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Végül mindenki felérte ésszel, hogy a település érdeke előrébb való, mint az egyén"

2019. május 30. - 15:48

 

Esztergom után Salgótarjánban minden ellenzéki párt beáll a polgármester-jelölt mögé

Forrás: statekvlckovice.cz

Fekete Zsolt, Salgótarján jelenlegi MSZP-s polgármestere mögé beállt az ellenzék az őszi önkormányzati választáson is, jelentették be csütörtökön egy helyi sajtótájékoztatón, amelyen az ellenzéki képviselők is részt vettek. ott volt az asztalnál a momentumos Tóth Csaba, a Jobbik helyi vezetője, Pataki Csaba, Dudás Nándor önkormányzati képviselő, Berki Sándor a Párbeszédtől, Dániel Zoltán DK-s alpolgármester, Tóth Norbert (LMP) és Gordos Gábor, az Európai Baloldal színeiben.

Az a közös céljuk, hogy:

  • a salgótarjáni emberekért dolgozzanak
  • mindannyian demokraták, és hisznek a társadalom vigyázó szavában
  • meg akarják akadályozni, hogy Salgótarjánt a "Fidesz-KDNP felvásárolja, kifossza, kizsákmányolja és tönkretegye a helyi társadalmat".

Nem aprózzák tovább az erőiket, meghallották a választók szavát, és Salgótarján, Szeretem Egyesület színeiben indulnak a választáson,

mondta a helyi szocialista elnök.

Az egyesület bejegyzése még folyamatban van, az egyesület tagjai azonban már politikai megállapodást kötöttek egymással. Egyesületi elnöknek Feketét kérték fel.

Mint mondták, mind a tíz választókerületében közös jelöltet indítanak, és közös kompenzációs listát is állítanak. (index.hu)

 

Esztergomban tavaly tavasszal ismerte fel az ellenzék, hogy a különbségek keresése helyett jóval fontosabb és értékesebb a közös gondolatok megtalálása. Ennek eredményeként 2019. áprilisában megszületett az ellenzék egysége, szövetsége.
Majd májusban Cserép Jánost, az esztergomi közgondolkodás formálásáért sokat tévő Szeretgom portál alapítóját javasolják polgármester jelöltnek a 2019-es őszi, önkormányzati választásra. 
"Az ellenzék számára a legfontosabb tanulsága a választásnak, hogy Budapestet és a vidéki városok sokaságát, átfogó ellenzéki összefogással fel lehet szabadítani" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke 2019. május 28-i sajtótájékoztatóján a Parlamentben.


 

h i r d e t é s