h i r d e t é s


Veres István: Széchenyi - Pozsonyi mesék - könyvbemutató

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Veres István: Széchenyi - Pozsonyi mesék - könyvbemutató

2017. december 07. - 06:56

 

Figyelem! Családi program!

"Öttől hatvanhét éves korig" minden érdeklődőt várnak szeretettel a Széchenyi bemutatóján december kellős közepén! Veres István kötetét Paál Anikó és Takács Krisztina mutatják be Szakálos Éva moderálása mellett az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. Vendég a szerző!

A könyvről

Széchenyi Istvánról kevesen tudják, hogy úszni például sokkal jobban szeretett, mint politizálni. Ez a könyv elmeséli, milyen volt Széchenyi, a rendezvényszervező, a sportember, a turista vagy épp az innovatív fejlesztő. Megtudhatjuk belőle, mit tett azért, hogy modernebb országunk, szebb Pozsonyunk legyen. A mesék szórakoztató stílusa és a vidám illusztrációk garantálják, hogy mindegyik korosztály megtalálja benne a neki tetszőt, de talán úgy a legélvezetesebb, ha a gyerek és szülő közösen olvassa.
A kiadvány nyolc történetet tartalmaz, amelyek gróf Széchenyi István életét, személyiségét, érdeklődési körét és szokásait hozzák közelebb az olvasókhoz.
A kötet szerzője Veres István prózaíró, újságíró (Vasárnap magazin). Korábbi művei: Galvánelemek ​és akkumulátorok (2011), Dandaranda (2013).

Az esemény egy programsorozat része, mely felvidéki szerzők könyveivel foglalkozik.
A "B oldal" névre keresztelt szériát tavaly indították itt a szlovák-magyar határon, akkor a 2016-os Könyvfesztivál tematikáját követve havonta ültek össze beszélgetni egy-egy frissen fordított szlovák könyvről. A beszélgetésben a szakmai olvasók mellett részt vettek a szerzők, fordítók, és más, a műhöz kapcsolódó személyek is.
Idén ősszel a régi felállásban kezdődött a második évad, de szlovák szerzők helyett a felvidéki magyarok kerülnek terítékre.

A könyvből korlátozott számban megvásárolható példányok is érkeznek a Kaleidoszkóp Házba!

A rendezvényt az NKA és a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás támogatja.

A részvétel ingyenes.

Az eseményhez kapcsolódni lehet a Facebook-on >>h i r d e t é s

betöltés...

;