fbpx Videón látszik, hogy nem úgy volt, de a rendőrök ettől függetlenül annak ellenkezőjét állítják | CIVILHETES

h i r d e t é s

Videón látszik, hogy nem úgy volt, de a rendőrök ettől függetlenül annak ellenkezőjét állítják

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Videón látszik, hogy nem úgy volt, de a rendőrök ettől függetlenül annak ellenkezőjét állítják

2019. február 24. - 06:22

 

Hiába van videófelvétel a füstgyertyás esetről, a rendőrök továbbra is azt állítják, Donáth Anna feléjük fordult, hiába láthatja bárki, hogy ez nem igaz

Forrás. Czinkóczi Sándor / youtube

Egyszerre tanulságos és a maga módján szórakoztató olvasmány az a két, a 444 birtokába került rendőrségi határozat, amiben a X. kerületi kapitányság, illetve a Készenléti Rendőrség reagál - több, mint 2 hónap elteltével - a Momentum alelnöke, Donáth Anna ügyvédjének írásban beadott panaszaira. 

December 13-án, a Kossuth téren tartott tüntetésen Donáth Anna este 10 óra tájban meggyújtott egy füstgyertyát, amit a rendőrsorfalnak hátat fordítva a magasba tartott. Egy-két másodperc sem telt el, éppen annyi ideje volt, hogy az eszközt a magasba emelje, amikor a mögüle érkező készenléti rendőrök a földre rántották, majd villámgyosan bevitték a rendőrsorfal mögé. Mindez meg is tekinthető az alábbi videón:

A politikus nem tudta azonnal igazolni magát, mert nem volt nála a táskája, benne a személyijével, de azt pár percen belül odavitte neki egy országgygűlési képviselő. Donáthot ennek ellenére előállították, este 11 tájban elvitték a X. kerületi kapitányságra, ahol több, mint hat órán át fogva tartották, miközben a perceken belül a helyszínre érkező ügyvédjét csak hajnali 5 tájban engedték oda hozzá, és bár erre törvény kötelezte volna őket, a szüleit is csak órákkal később értesítették. A politikust végül fél hatkor engedték szabadon. (444.hu)


 

h i r d e t é s