h i r d e t é s


Viktor, te hogy bírod?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Viktor, te hogy bírod?

2016. december 16. - 10:24
0 komment

 

Én már tényleg sírok!

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor

A karácsonyra készültem és az ablakba helyeztem a kínai világítást amikor csengettek.

Lementem a bejárathoz, kinyitom az ajtót és az ajtóm előtt ott állt egy láthatóan nagyon szegény asszony. Már gondolkodtam is, milyen apró van a pénztárcámban, hogy a szokásos módon megnyugtassam a lelkiismeretem némi alamizsna forinttal.

Azonban az asszony megszólalt és megkérdezte, hogy a szatyrában elviheti a ház előtt lévő tüzelőt. Kérdeztem, hogy mire gondol, mert én nem emlékszem tüzelőre. Erre megmutatta  kerítés mellett lévő számomra tüzelőnek nem tűnő kis kupacot. Mondtam, hogy nyugodtan elveheti, nem gond.

Pakolás közben azt mondta, tudja ez a kis kupac nekem 3 órai tüzelőm, nagyon fázunk és megpróbálom a szükséges mennyiséget apránként összeszedni. A legszörnyűbb ezután jött, mert hátramentem a grillsütőhöz és néhány darab fát előhozva odaadtam neki, hátha segít. Brutálisan megcsapott ennek tisztességgel kérő nyomorult embernek a sorsa.

Szándékosan írom le a major nevét ahol lakik, Selyem major, nem messze Dunaújvárostól, hogy a sok hitetlen gőgös, gőzös nagyképű újgazdag senkiházi, ne tudja azt mondani, hogy műszegénység, és ha a sorsát jobban rendezte volna, nem került volna ebbe a helyzetbe.

Azért elgondolkodtató, hogy a végtelen tehetségű Nemzeti Gázszerelőnk 90 000 ember bérének megfelelő összeget nyer naponta az államtó, és ugyanennek az államnak nincs egy olyan programja ,amelyik megakadályozná azt, hogy az emberek az otthonukban megfagyjanak.h i r d e t é s

betöltés...

;