fbpx Világrekorder halálozás mellett is maradt a 27%-os temetkezési áfa | CIVILHETES

h i r d e t é s

Világrekorder halálozás mellett is maradt a 27%-os temetkezési áfa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Világrekorder halálozás mellett is maradt a 27%-os temetkezési áfa

2022. január 15. - 12:04

 

Legalább kétmilliárdot keresett az állam a gyászoló családokon - írja közleményében a DK

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

"A KSH statisztikáiból derült ki, hogy mint minden más, a temetkezések is jelentősen megdrágultak, csak az elmúlt egy évben 12%-kal drágult a temetkezés, éppen a járvány és a világrekorder magyar halálozás idején. Míg 2020-ban 189 ezer forintot kellett fizetni a legegyszerűbb temetés elengedhetetlen tételeiért, addig tavaly év végén ugyanezért már 212 ezer forintot. Ebből a 212 ezer forintból közel 50 ezer forint csak az áfa. Ha a járványban elhunytak családjai mind a legolcsóbb temetést választották, az állam akkor is közel kétmilliárd forintot keresett a gyászoló családokon.

A DK felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány nyerészkedik a világrekorder halálozáson azzal, hogy meghagyta a temetkezések 27%-os áfáját. A DK szerint ez világos üzenet a Fidesztől az országnak: ahogy ma üzlet az egészség, úgy üzlet a halál is, méghozzá magának a Magyar Államnak. Éppen ezt a gonosz, kapzsi és szívtelen kormányzati logikát kell leváltanunk április 3-án az országgyűlési választáson!" (Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja)

Valamiért MZP gyöngyösi élő videóját csatolta a közleményhez a DK sajtósa, de azért itt van Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatója is a témában:


 

h i r d e t é s