h i r d e t é s

Visszaállítja a fideszes kabinetjét a veszélyhelyzet adta jogosítványával Szekszárd polgármestere

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Visszaállítja a fideszes kabinetjét a veszélyhelyzet adta jogosítványával Szekszárd polgármestere

2020. március 13. - 18:11

 

Pénteken egyszemélyi döntéssel fogadott el saját költségvetést Ács Rezső.

Ács Rezső - Forrás: MTI

Országos veszélyhelyzet esetén a vonatkozó törvény alapján polgármesternek lehetősége van rá, hogy a bizottságok és a közgyűlés összehívása nélkül maga hozzon meg döntéseket. Én most élek ezzel a jogommal, és saját magam elfogadom és aláírom a város költségvetését Ezen kívül módosítom a szervezeti és működési szabályzatot, és visszaállítom a polgármesteri kabinetet, amelyre ebben a rendkívüli helyzetben nagy szükségem lesz, hogy háttérmunkájukkal segítsenek. Végül pedig visszaveszem a város kezébe az önkormányzati lapot, a Szekszárdi Vasárnapot

– jelentette pénteki sajtótájékoztatóján Ács Rezső polgármester.

A fideszes politikus a polgármesterek vészhelyzeti különleges jogosítványaira hivatkozva pénteken lényegében lesöpörte az asztalról az ellenzéki többségű képviselőtestület által kidolgozott költségvetési javaslatot, és egy saját költségvetést fogadott el egyszemélyben.

Amit a polgármester most tesz, az a hatalommal való visszaélés tipikus esete. Különösen pikáns, hogy mindezt a március 15-i ünnepre készülve teszi, ez a demokrácia és a márciusi ifjak szellemének meggyalázása

– jelentette ki a Magyar Hangnak Bomba Gábor, a közgyűlésben többségben lévő Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakcióvezetője. Hozzátette: minden egyes olyan intézkedésnek, amit most a polgármester a hatalom újbóli megszerzéséért tesz, és az nincs összefüggésben a járványügyi helyzettel, következménye lesz.

Az ÉSZ-es többség idén januárban szavazta meg az ötfős polgármesteri kabinet megszüntetését. Ez azért volt különösen pikáns, mert a megismételt választások után trágársága miatt a sajtó célkeresztjébe került Ács Rezső kabinetvezetője. A november 10-ei választások estéjén, amikor is ellenzéki győzelem született, Böröcz Máté azt írta ki a közösségi oldalára:

A mai nap margójára: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet legel! Szóltam, most szóltam!

Miután az FB-posztról szinte a teljes magyar sajtó beszámolt, Böröcz törölte azt a közösségi oldaláról. (24.hu)

Nem Ács Rezső az egyetlen fideszes polgármester aki élt a veszélyhezt adta jogosítványával.

Komló fideszes polgármestere a Szabadpécs.hu szerint extrém módon (vissza is) élt: lefújta a városi közgyűlés csütörtöki ülését és a bizottsági üléseket is, és egymaga elfogadta Komló 2020-as költségvetését, pályázatokról és a városi média média üzemeltetésével kapcsolatos ügyekről döntött.

Kapcsolódó cikkek: 

 

Kommentek

h i r d e t é s