h i r d e t é s

Visszahűl majd ismét melegszik az idő!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszahűl majd ismét melegszik az idő!

2019. március 19. - 07:08

 

A hét elején visszaesik a hőmérséklet, csapadék is érkezik. A hét második felében azonban már ismét szép idő lesz, erősödik a felmelegedés, és visszatérnek a kellemes tavaszi napok! - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de időnként némi időre előbukkanhat a nap is. Számottevő csapadék nem várható. 

Délután naposabb és erősen felhős időszakok váltakoznak, számottevő csapadékra nem kell készülni. Az északi szelet még többfelé kísérik élénk lökések.

A legmagasabb hőmérséklet 7, 12 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden már nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, így amennyiben frontérzékeny, akkor némileg kedvezőbb élettani helyzetben pihenhet a szervezete. - írja a meteoklinika.hu

Megszűnnek az esetleges görcsei, illetve a vérnyomás-ingadozás is, kisebb javulást tapasztalhat a közérzetében. A fejfájás azonban még országszerte gyakori lesz! A hőérzete és a komfortérzete várhatóan ingadozó lesz, az élénk szél is csökkenti pár fokkal az érzett hőmérsékletet. Ha érzékeny rá, még kisebb ingerlékenység is jelentkezhet önnél, illetve ha hajlamos rá, akkor enyhébb vérnyomás-ingadozásra is készüljön. Az előző megterhelő időszakban bizonyára kifáradt, ebben az esetben a nap végi szabadidejét lehetőség szerint inkább pihenéssel töltse.

A nap első felében ugyan még lehangoltságot okozhat a felhősebb idő, illetve a teljesítő- és munkavégzőképessége is alacsonyabb lehet. Reggel felerősödhetnek a kopásos ízületi bántalmai, de ezek délutánra várhatóan jelentősen mérséklődnek majd.

A pollenek közül jelenleg a tiszafafélék és a kőris okozza a legintenzívebb tüneteket. Kerülje az erdős, parkos vidékeket, a kirándulásokat követően pedig ajánlott hajat mosnia.

A közlekedést időszakos napsütés nehezítheti, ami különösen napkelte és napnyugta idején lehet zavaró - legyen önnél napszemüveg akár autóval, akár biciklivel közlekedik. Az erős szél mellett kissé tompábbak lehetnek a reflexei, vezessen lassabban a megszokottnál, és tartson megfelelő követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s