h i r d e t é s


Vitray Tamást a nyilasok idejére emlékezteti a Soros-kampány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vitray Tamást a nyilasok idejére emlékezteti a Soros-kampány

2017. október 18. - 12:21

 

Több  több érdekes anyaggal jelentkezett a kéthavi szaklap, a Médiapiac,  interjút adott benne például Vitray Tamás egykori tévés újságíró, sportriporter. - írja a 444.hu.

Fotó: Karip Timi Forrás: index.hu

Vitray főleg a saját hőskora és a jelen újságírása közti változásokról beszél, de kérdezik a média egyre súlyosabb átpolitizálódásáról és a közéletről is. Nem megy bele nagyon erős mondásokba, de azért nem is fordul el a kérdésektől. Elmondja például, hogy egykori színműs tanítványa, Marsi Anikó kikérte a véleményét, mielőtt a TV2-höz ment. 

Eljött hozzám, hogy megkérdezze, mit szólok hozzá. Igaz addigra már megvolt az aláírt szerződése, de ha előbb jön, akkor is azt mondtam volna, amit egyébként is:

vállalja mindaddig, amíg nem ütközik lelkiismeretével.

Megkérdezték, mit gondol arról, hogy kormánypárt portálok listázzák és "Soros-bérencnek" cimkéznek kritikus újságírókat:

Botrányos. (...) Ki az, aki veszi a bátorságot, hogy eldöntse, kit hova soroljon?

És a beszélgetés végén szóba kerül a Soros Györgyöt bűnbakként kikiáltó új kormányzati kampány és annak antiszemitizmusa is:

- Egyszer régen még óraaadó voltam a Színművészeti Főiskolán, egy riport agresszív kérdezője kapcsán azt találtam mondani,

hogy aki a mi mesterségünkben felülkerekedik, az alulmarad. Az ön kérdésére is ugyanez vonatkozik: előbb-utóbb visszájára fordulhat, ha valakire ilyen tömegével öntik a vádakat.

- Tehát antiszemita a Soros-plakát?

- Én olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a nyilasidők plakátjaira is: játék ez a tűzzel.

Vitray az őcsényi esetet "rémületesnek" tartja, és szerinte nem a média hitette el az emberekkel, hogy valakik migránsokat akarnak a "nyakukba küldeni", hanem a politika.

(Médiapiac)/444.huh i r d e t é s

betöltés...

;