h i r d e t é s

Vizsgálja a PCR-tesztek ingyenessé tételét az Operatív Törzs

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Vizsgálja a PCR-tesztek ingyenessé tételét az Operatív Törzs

2021. december 10. - 18:40

Mindezt külföldi minták alapján. Ennél többet azonban nem árult el a belügyminiszter.

Forrás: koronavirus.gov.hu

„A rövid idő alatt eredményt adó gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét, azok szavatossági ideje az ellátórendszer rendelésállományának lecsökkenése következtében lejárt, az Országos Kórházi Főigazgatóság elrendelte megsemmisítésüket.”

Ezt a választ írta vissza Pintér Sándor belügyminiszter Szabó Tímeának. A Párbeszéd politikusa írásbeli kérdésében azt rótta fel, hogy a kabinet „felelőtlen járványkezelése miatt a korábban 5 milliárd forintért megvásárolt PCR teszteket meg kell semmisíteni. A kormány hibája miatt ezek a tesztek ugyanis lejártak”. Éppen emiatt többek közt arra a kérdésre várt választ, hogy lesz-e vizsgálat az ügyben, ki a felelős, miért nem használták fel ezeket a teszteket és tervezi-e a kormány, hogy ingyenessé teszi a PCR-teszteket. 

Reakciójában a tárcavezető a betegbiztonság fontosságát hangoztatta, valamint azt, hogy az ellátás kárt nem szenvedett, emiatt nem tartja indokoltnak semmilyen vizsgálat lefolytatását. Pintér Sándor megjegyezte, „a tesztelés ingyenessé tételének lehetőségét az Operatív Törzs a külföldi minták mentén folyamatosan vizsgálja”.

Az Országgyűlés hétfői ülésén egyébként több ellenzéki politikus is ostromolta a miniszterelnököt a megsemmisített PCR-tesztekkel kapcsolatosan. Hogy Orbán Viktor mit mondott a felvetésekre, azt ide kattintva olvashatja el. (Népszava)


Kommentelne? Kattintson ide!