h i r d e t é s


Vízumkorlátozásokat vezetett be az USA négy olyan országgal szemben, amely nem hajlandó visszafogadni a kitoloncolt menekülteket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vízumkorlátozásokat vezetett be az USA négy olyan országgal szemben, amely nem hajlandó visszafogadni a kitoloncolt menekülteket

2017. szeptember 14. - 17:23

 

Eritrea, Kambodzsa, Sierra Leone és Guinea a négy ország. - írja a 168ora.hu.

Forrás: picography.com

Vízumkorlátozásokat vezetett be az Egyesült Államok négy ország, Kambodzsa, Eritrea, Guinea és Sierra Leone ellen

– jelentette be szerdán a belbiztonsági minisztérium.

Az amerikai kormányzat a kitoloncolásoknál tanúsított együttműködés hiánya miatt szankcionálja ezeket az országokat, ugyanis nem hajlandók visszafogadni azokat az állampolgáraikat, akiket kiutasítottak az Egyesült Államokból.

A legszigorúbb szankciókat a Trump-kormány Eritrea ellen hozta: a kelet-afrikai ország polgárai nem kaphatnak úgynevezett B-vízumot, amely üzleti és turisztikai célú beutazásra jogosít. Kambodzsából a magas szintű kormányzati tisztségviselőktől és közvetlen családtagjaiktól tagadják meg a B-típusú vízumot.

Guineában a B-vízumokkal együtt felfüggesztik a diákvízumok és a kulturális csereutakhoz szükséges vízumok kiadását is egyes kormányzati tisztségviselők és családtagjaik számára, a nyugat-afrikai Sierra Leonéban pedig a külügyminisztérium és a bevándorlási hivatal tisztségviselői nem kaphatnak üzleti útra szóló és turistavízumot.

Donald Trump elnök még januárban írt alá erről rendeletet, amelyet elküldött Rex Tillerson külügyminiszternek azzal a felkéréssel, hogy kezdjen tárgyalásokat azokkal a „makacskodó” államokkal, amelyek nem akarják visszafogadni az Egyesült Államokból kiutasított állampolgáraikat.

Az elnöki rendelet értelmében amennyiben ezek az országok nem teljesítik az amerikai elvárásokat, a külügyi tárcának és a belbiztonsági minisztériumnak szankciókat kell bevezetniük ellenük.

Elaine Duke, a belbiztonsági minisztérium ügyvezető irányítója szerdán leiratot küldött a külügyminisztériumnak, és bejelentette a négy ország ellen hozott büntető intézkedéseket.

A vízumkorlátozások mindaddig érvényben maradnak, amíg ezek az országok nem hajlandók az együttműködésre.

168ora.hu

 h i r d e t é s

betöltés..

;