fbpx Volner János megtámadta a Kúrián a Fudan-ellenes népszavazást | CIVILHETES

h i r d e t é s

Volner János megtámadta a Kúrián a Fudan-ellenes népszavazást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Volner János megtámadta a Kúrián a Fudan-ellenes népszavazást

2021. szeptember 15. - 05:54

 

A Jobbikból, majd a Mi Hazánkból is kiugrott független képviselő megtámadta a Kúriánál Karácsony Gergely Fudan-ellenes népszavazását.

Volner János független képviselő - Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Karácsony Gergely Fudan-ellenes népszavazásának kérdése így szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

Volner János, aki minden fontos ügyben a kormánypártokkal szokott szavazni, arra hivatkozott, hogy a kérdés - amit a Nemzeti Választási Bizottság ellenszavazat nélkül fogadott el - sérti az Alaptörvény egyik rendelkezését, miszerint nem lehet nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről népszavazást tartani. Volner szerint „a baloldali összefogás látszatvezetője akkora lúzer, hogy még azzal sem volt tisztában, milyen kérdésekről nem lehet népszavazást kezdeményezni és melyekről igen”.

Vagyis ezzel tovább csúszhat a népszavazási kérdés hitelesítése, Karácsonyék csak később kezdhetik meg az aláírásgyűjtést, és a szavazás időpontja is csúszik. Volnernek is ez lehetett a célja, mert az NVB döntéseit 15 napon belül lehet megtámadni, ő pedig ezt pont kivárta. Ettől kezdve a Kúriának 90 napon belül kell döntenie, hogy helybenhagyja vagy megváltoztatja a választási bizottság döntését.

Egyben Volner megnyugtat mindenkit, hogy nem ez lesz az utolsó, amikor keresztbe tesznek a baloldalnak. Ezekkel az akcióival általában jó szolgálatot szokott tenni a Fidesznek, tavaly az ő módosítójával szigorították úgy a választási törvényt, hogy csak 71 egyéni jelölttel lehessen pártlistát állítani, vagyis az ellenzéki pártok ezután már csak egy közös listában gondolkodhattak. A módosító miatt hamarosan a Velencei Bizottság is vizsgálatot indít. (444.hu)

 

 


 

Kommentek

h i r d e t é s