h i r d e t é s

Völner Pál személyes adatokat kért Schadl Györgytől politikai riválisáról, amit aztán fel akart használni ellene a kampányban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Völner Pál személyes adatokat kért Schadl Györgytől politikai riválisáról, amit aztán fel akart használni ellene a kampányban

2023. február 02. - 13:33

Azonban ebből nem lett semmi, mert nem sokkal később mind a ketten lebuktak, ráadásul egy más tényező miatt is kudarcba fulladt a bukott igazságügyi államtitkár kísérlete. 

Nunkovics Tibor és Völner Pál

Az igazságügyi tárca vád alá helyezett volt államtitkára a végrehajtói kar elnökétől próbált terhelő adatokat szerezni a Jobbik politikusáról, hogy felhasználja azokat a választási kampányban - írja a 24.hu a birtokába került nyomozati anyagokra hivatkozva. 

– Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem?

– Nagyon. Ez aranyat érne.

Ez a beszélgetés zajlott le Völner Pál és egy, feltehetően a kampányát segítő munkatársa közt 2021 októberében. A lehallgatott beszélgetésekből az tűnt ki, hogy Völner Pál úgy készült, a jobbikos Nunkovics Tiborral kell megküzdenie Komárom-Esztergom vármegye 2-es számú választókerületében az egyéni mandátumáért. A terv az volt, hogy a kilakoltatások ellen felszólaló riválisát úgy tudja hiteltelenné tenni, hogy regisztrált a végrehajtói kar által működtetett árverési rendszerbe. Ezzel egyébként árveréseken is részt vehet, vagyis tulajdonképpen közreműködhet kilakoltatásokban. 

Az információ - miszerint Nunkovics regisztrált - Schadl Györgytől érkezett. Ugyanis Völner Pál egyből hívta a végrehajtói kar elnökét, akit arra kért, hogy nézzen utána, „helyben ügyködött-e valamit” leendő ellenfele. Erra azt a választ kapta, hogy csak regisztrált a rendszerbe, de nem vásárolt semmit sem, vagyis nem vett részt az árveréseken. Varga Judit helyettese megköszönte a segítséget, mire az a válasz érkezett, hogy 

ne viccelj, ez természetes.

Utóbbi már csak azért is igen érdekes, mivel elvileg egy független köztestületről és annak vezetőjéről beszélünk. 

Ám a kísérlet két okból is hamvába holt. Egyfelől a beszélgetés után Schadl Gyyörgyöt letartóztatták és Völner Pált is meggyanúsították, akit aztán levett a Fidesz és nem indított 2022-ben. Végül a helyette indított Erős Gábor sima győzelmet aratott Nunkovics felett. 

A 24.hu szerette volna megtudnii a volt államtitkártól, gyakorlat volt-e a Fideszben a személyes adatok kampánybéli felhasználása. Vele nem tudtak beszélni, ügyvédje pedig azt mondta, nem szeretne egyesével reagálni a nyomozati anyag részleteire, de a bíróságon majd megteszi. 

Nunkovics Tibor az üggyel kapcsolatban azt mondta, számára azért szürreális az egész, mert állítása szerint sosem volt olyan terve, hogy árveréseken licitáljon. Éppen azért regisztrált a rendszerbe, mert egy, a Nemzeti Földügyi Központ ellen megnyert jogerős per kapcsán szeretett volna pár adatnak utánanézni. „Bicskanyitogató, ahogyan ez a két ember a beosztásával visszaélve próbált valakit besározni” - tette hozzá az ellenzéki politikus. (Népszava)


Kommentelne? Kattintson ide!