fbpx Völner Pált hivatali vesztegetéssel vádolja a Legfőbb Ügyészség | CIVILHETES

h i r d e t é s

Völner Pált hivatali vesztegetéssel vádolja a Legfőbb Ügyészség

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Völner Pált hivatali vesztegetéssel vádolja a Legfőbb Ügyészség

2021. december 07. - 09:19

 

Az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a megalapozott gyanú szerint.

Forrás: Varga Judit Facebook oldala

Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – írja közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti – írják.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás Völner Pál országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll – zárul a közlemény.

Korábban sajtóhírek szóltak arról, hogy Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét letartóztatták, de a kormány erről nem adott részletes tájékoztatást. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta a múlt heti Kormányinfón, hogy ő is csak a sajtóból értesült az ügyről. (Infostart)


 

h i r d e t é s