h i r d e t é s

Vonat elé vetette magát Thomas Schäfer német tartományi pénzügyminiszter

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Vonat elé vetette magát Thomas Schäfer német tartományi pénzügyminiszter

2020. március 29. - 17:24

 

Szombaton vonat elé vetette magát és szörnyet halt a hesseni tartományi pénzügyminiszter, Thomas Schäfer. A kereszténydemokrata politikus feltehetően öngyilkos lett.

Thomas Schäfer hesseni tartományi pénzügyminiszter - Forrás: FAZ

Megrendült sorokkal búcsúzott az 54 éves párttársától a hesseni, CDU-s tartományi kormányfő, Volker Bouffier. A német politikus szerint Schäfer kitűnő szakember és munkatárs volt, akinek hatalmas tisztelet jár a munkájáért a koronavírus elleni harcban – írja az Index a Welt alapján.

"Épp ezekben a nehéz időkben lett volna rá szükségünk. (...) Éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy a válságot financiális és szervezési eszközökkel kezelni tudjuk" – mondta Volker Bouffier.

A tartományi kormányfő szerint Schäfert súlyosan nyomasztotta az, hogy ezekben a nehéz időkben nem tud kielégítően helytállni és nem tudja megfelelően érvényesíteni a polgárok elvárásait.

"Csak arra tudok gondolni, hogy ezek az aggodalmak nyomasztották. Nem talált kiutat, kétségbe esett, és itt hagyott minket. Ez mélyen megrendít engem és mindannyiunkat" – mondta a tartományi kormányfő.

Volker Bouffier részvétét nyilvánította az elhunyt pénzügyminiszter családjának. (blikk.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s