h i r d e t é s

Zacher Gábor szerint huszadrangú dolog, hogy volt-e orvos a Pesti úti idősotthonban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zacher Gábor szerint huszadrangú dolog, hogy volt-e orvos a Pesti úti idősotthonban

2020. május 14. - 14:26

 

Az egészségügy hazai helyzetéről jóval többet lehetne beszélni, ám eddig csak pár szakember szólalt meg - mondta a toxikológus.

Forrás: WMN Magazin / Youtube

Sehol a világon nem voltak felkészülve a koronavírus-járványra - mondta dr. Zacher Gábor D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal EXTRA című műsorában. A neves toxikológus főorvos beszélt arról is, hogy mit tapasztalt az országban. Jelenleg a hatvani kórház sürgősségi osztályán és a budapesti mentőknél dolgozik, így van rálátása az egészségügy helyzetére.

Úgy véli, hogy a szakmában mindenkit megdöbbentett a kialakult járvány. Szinte hihetetlennek tűnt, hogy ez a vírus eljusson Európába. Bár tény, hogy számos film, regény szólt hasonló világjárványokról, de eddig mindez csak fikció volt.

Most azonban "megkaptuk". És az egészségügy szerinte egyáltalán nem volt egy ilyen világjárványra felkészülve.

Őt a leginkább az idősotthonokban tapasztalt esetek rázták meg. Felesleges átpolitizálni ezt a kérdést - mondta.

A vírus bármilyen módon bejuthatott az intézményekbe. Ráadásul az ott élőkre nagyon veszélyes a fertőzés, ezért sokan nem fogják túlélni a járványt.

A Pesti úton most ezen lovagolnak, hogy volt-e orvos, nem volt orvos. Szerintem ez egy huszonhetedrangú kérdés ebben az egész történetben. Ha egyszer bekerül a vírus, akkor nem lehet ezzel a történettel túl sok pozitív dolgot tenni, hanem igenis sajnos végig fog menni az emberek között

- mondta.

Az egészségügy hazai helyzetéről jóval többet lehetne beszélni, ám eddig csak pár szakember szólalt meg - mondta, utalva arra, hogy a hírek szerint nem nyilatkozhatnak az egészségügyi dolgozók.

Zacher azonban közölte, hogy ha valaki megkérdezi a véleményét, akkor el fogja mondani. És reméli, hogy "nem fogja bántani a fülét annak, aki esetleg, mondjuk, egy pásztorbottal az ember fejére koppinthat, de hát az elég szégyen lenne itt, a XXI. században egy demokratikus világban". (szmo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s