h i r d e t é s

Zsidózónak és cigányozónak nevezi a Független Diákparlament fórumát a KDNP országgyűlési képviselője

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Zsidózónak és cigányozónak nevezi a Független Diákparlament fórumát a KDNP országgyűlési képviselője

2019. március 13. - 17:38

 

Diákfórumot szervez Marcaliban a Független Diákparlament nevű civil társaság. Az eseményre meghívott KDNP-s országgyűlési képviselő szerint a rendezvény elnevezése is hazugság, az valójában egy "zsidózó, cigányozó" párt ifjúsági tagozatának tagtoborzó gyűlése. A főszervező cáfol.

Az esemény leírása szerint a diákok véleménye kulcsfontosságú az őket érintő változtatások tekintetében, ezért várják a térség mindazon diákjait, akik el szeretnék mondani a véleményüket az oktatás rendszeréről.

A leírás szerint az eseményre meghívták a térség országgyűlési képviselőit is: Móring József Attila (KDNP), Dr. Steinmetz Ádám (Jobbik), Ander Balázs (Jobbik). Móring József Attila, a KDNP országgyűlési képviselője e-mailben egyéb elfoglaltságra hivatkozva visszautasította a meghívást. Ezt követően a Facebook-oldalán hazugságnak nyilvánította a rendezvény elnevezését is, szerinte a diákfórum valójában egy tagtoborzó "az identitását vesztett, az éj leple alatt plakátokat rongáló, kifelé magát cukinak mutató, de valójában zsidózó-cigányozó ellenzéki párt ifjúsági tagozata" szervezésében. A bejegyzés szerint esze ágában sincs az eseményen részt venni, és a társaság erejét és komolyságát jelképezi, hogy vele akarnak gyanútlan érdeklődőket becsalogatni. A képviselő arra kéri a diákokat, hagyják a fenébe azt a pártrendezvényt, melynek az elnevezése is hazugság, és a szabadban élvezzék a tavasz bizsergető melegét.
Főszervezőként nem tudom, a képviselő úr milyen információkra alapozva tette meg kijelentéseit. A Független Diákparlament alapszabálya megtiltja pártpolitikával kapcsolatos tevékenységek folytatását, így pártok ifjúsági tagozatai nem szerepelnek az esemény szervezői között.

Sem ifjúsági tagozatoknak, sem a Független Diákparlamentnek nem célja a tagtoborzás, utóbbi szervezet ezt működésénél fogva nem is teheti meg, hiszen a tagság csak minden októberben, demokratikus választás útján újul meg. A diákfórum egyedüli célkitűzése a diákok szabad véleménynyilvánítására való precedens megteremtése, valamint a diákvélemények és országgyűlési képviselők véleményének egyeztetése. A diákfórum nem részesíti előnyben a negatív véleményeket, az oktatási rendszerről alkotott pozitív vélemények ugyanolyan fontosak. Részben emiatt lett volna fontos kormánypárti képviselőt is vendégül látni az eseményen. Ő azonban a hazugságok terjesztését választotta.

Az oktatás rendszerében részt vevő hallgatóként nagyon fontosnak tartom, hogy minél többet tartózkodjunk a természetben, kapcsolódjunk ki, amikor csak lehetőségünk van rá. Úgy gondolom, erre pont a bejegyzést megfogalmazó Móring József Attila pártjának oktatáspolitikája nem hagy elég lehetőséget. Az több sebből vérzik, a problémákat az említett diákfórumhoz hasonló rendezvényeken haladéktalanul fel kell tárni. Úgy gondolom, a jószándékkal szervezett események elől nem menekülni kell, megkísérelve azok lejáratását. A kritikákkal szembe kell nézni, hogy közösen meg tudjuk találni a legjobb megoldásokat.

Kormánypárti képviselővel nélküle, az esemény március 16-án szombaton 14:30 órától meg lesz tartva Marcaliban a Civil Szervezetek Házában (Orgona utca 2.). Minden érdeklődő diákot és felnőttet szeretettel várunk.

 

Gömbös Patrik


 

h i r d e t é s