h i r d e t é s

Zuglóban visszaszállt a fideszesekre a gyűlöletkampányuk

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Zuglóban visszaszállt a fideszesekre a gyűlöletkampányuk

2018. április 19. - 14:58

 

A kormányzati gyűlöletkeltésről, a civil szervezetek, ellenzéki pártok ellehetetlenítéséről, a független média elleni támadásokról – az országban elsőként – határozatot fogadott el a XV. kerületi önkormányzat, és egyúttal elítélte a rendszerszintű korrupciót.

Forrás: Fidesz Zugló / Facebook

Lehoczki Ádám fideszes önkormányzati képviselő még március végén nyújtott be egy határozattervezetet, amellyel a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához szerette volna csatlakoztatni a XV. kerületi önkormányzatot. 

A szövetség vezetője, Szita Károly kaposvári polgármester decemberben hívta fegyverbe a városvezetőket, hogy közösen lépjenek fel a magyar falvakat, településeket veszélyeztető „migránsáradat”, a felső limit nélküli (?) betelepítési kvóta ellen. Ám mivel Szita javaslata meglehetősen hézagos, Lehoczkit a tervezet visszavonására kérte több XV. kerületi képviselő. Fölvetették például, hogy mégis, hol a bánatba’ lehetne végre elolvasni a Soros-tervet. Pintér Gábor (Fidesz) ősszel menesztett alpolgármester megpróbált párttársán segíteni, kijelentve, hogy szerinte minden ellenzéki képviselőnek van egy Soros-terv a fiókjában, mire Tóth Imre (MSZP) felajánlotta, hogy a testületi ülés után nyissa ki irodai fiókját, és ha talál benne a tervből, beismeri felelősségét.

Lehoczkit nem tántorították el szándékától a javaslat visszavonását, átdolgozását szorgalmazók, aminek az lett a vége, hogy az április 16-i ülésen a képviselő-testület módosításai nyomán a kormányt pártoló határozat a kormány és a miniszterelnök, valamint az állampárt felelősségét kimondó szöveggé alakult át. Például az eredeti, Lehoczki-féle „a képviselő-testület úgy dönt, hogy elutasítja a bevándorlók XV. kerületbe történő betelepítését” helyett Szilvágyi László (LMP) kezdeményezésére a végleges változat ez lett: „a képviselő-testület úgy dönt, hogy elutasítja a bevándorlók kormány által szervezett betelepítését a XV. kerületbe”.

Ezt követte az önkormányzati határozatok műfajában példátlan tartalmú és hosszúságú, Matlák Gábor (Liberálisok) által készített és elfogadott módosító határozat, amelyben felsorolják és elutasítják az Orbán-kormány gyűlöletre uszító tetteit. 

„A XV. kerület önkormányzata elutasít mindenféle gyűlöletkeltést, különösen akkor, ha a gyűlöletkeltés célja az, hogy elterelje a figyelmet az oktatás, az egészségügy válságáról és a kormányzatot elborító rendszerszintű korrupcióról.

A közpénzekből fenntartott, illetve kormányközeli oligarchák magántulajdonában álló média nem létező, mesterségesen kreált kérdéseket kíván úgy beállítani, mintha azok nemzeti sorskérdések volnának. A valóságban senki nem akar »migránshordákat« betelepíteni Magyarországra, senki nem akarja a társadalom etnikai, kulturális, vallási összetételét megváltoztatni. Ellene vagyunk minden ilyen törekvésnek, de annak is ellene vagyunk, ha egy kormány az államhatalmat felhasználva ilyen hazugságokat terjeszt, és ezzel kíván politikai tőkét kovácsolni az állampárt számára. A gyűlöletpropaganda tudatosan összemossa a háborús menekülteket a gazdasági bevándorlókkal, miközben maga a kormány is befogad háborús menekülteket. De nem csak menekülteket: a kormányzat az elmúlt években valamivel több mint kétezer háborús menekültet fogadott be, miközben közel húszezer úgynevezett »letelepedési kötvényes« gazdasági bevándorlót szabadított rá hazánkra és az Európai Unióra. Ezek a letelepedési jogért kormányközeli oligarchákhoz köthető offshore cégeknek fizettek hatalmas összegeket, miközben nemegyszer kiderül, hogy az így beengedett személyeket nem világították át megfelelően. Erős a gyanú, hogy a kormányzat bevándorlási politikája következtében az FBI által pénzmosás és terrorista szervezetek segítése miatt körözött Gaith Pharaon és számos hasonló múltú arab, orosz és kínai üzletember ellenőrzés nélkül jutott Magyarországra.

A gyűlöletkeltés célpontja a kormányfüggetlen média, az ellenzéki mozgalmak és általában a civil szféra, amelyet a propaganda következményeként törvényi úton kívánnak ellehetetleníteni. Az Oroszországból és a Törökországból jól ismert civilellenes hadjáratot hivatott előkészíteni az a hazugság is, hogy a bevándorlást szervező szervezetek lennének jelen a civilek között, valamint egy külföldön élő magyar üzletember ördögi terve állna mindezek mögött. A valóság az, hogy a letelepedési kötvényeket árusító üzleti körön kívül egyetlen szervezet sem szervezi a Magyarországra történő bevándorlást, Soros Györgytől a mai pártok vezetői közül egyedül Orbán Viktor kapott támogatást.”

 

magyarnarancs.hu


 

h i r d e t é s