h i r d e t é s

80 éves korában Johnny Nash, az I Can See Clearly Now című dal szerzője

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

80 éves korában Johnny Nash, az I Can See Clearly Now című dal szerzője

2020. október 07. - 09:04

Meghalt 80 éves korában Johnny Nash amerikai reggae énekes, dalszerző, színész, producer, az I Can See Clearly Now szerzője - írta a The Hollywood Reporter.

Johnny Nash - Forrás: NBC News

Az énekes egészsége egyre romlott, természetes okok következtében hunyt el kedden szülővárosában, Houstonban - közölte fia, Johnny Nash Jr. az AP hírügynökséggel.

Gyerekként, templomi kórusban kezdett énekelni, huszonévesen már saját lemeztársasága volt. A reggae jamaicai zenei stílus kevés amerikai képviselője lett, sokat segített barátja, Bob Marley karrierjének elindításában.
Nash az elsők között ismertette meg a kis sziget zenei világát az amerikai közönséggel. A hatvanas, hetvenes években került a csúcsra, az I Can See Clearly Now című száma 1972-ben világsláger lett.

A dalban, melyet állítólag szürkehályogműtétből felépülve írt, a nehézségek legyőzéséről mesél, a "ragyogó napsütés" gospelszerű refrénjével lelkesíti a hallgatóit.
Tizenegyszer került fel valamelyik dala a Billboard 100-as listájára, legnagyobb slágere listavezető is lett, négy hétig nem talált legyőzőre.

A nyolcvanas években visszavonult houstoni birtokára, nem készített több felvételt. (MTI)