h i r d e t é s

A benzinársapkáért a szankciók voltak a hibásak és most annak megszüntetése is miattuk történt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A benzinársapkáért a szankciók voltak a hibásak és most annak megszüntetése is miattuk történt

2022. december 09. - 10:22

Ezek a brüsszeliek nagyon rafkósok. Létrehozták a mindenható szankciókat, amelyek mindenre képesek. Először benzinársapkát teremtettek, most pedig csiribá elvarázsolták azokat. Mi jöhet még?

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) hónapok óta követelte, hogy szüntesse meg a kormány a benzinársapkát, mert több ezer család került emiatt végveszélybe, a teljes anyagi ellehetetlenülés fenyegette őket. Akkor azt mondták nekik, hogy ez a helyzet a szankciók miatt alakult ki és amíg Brüsszel nem változtat, addig kérésük teljesítése lehetetlen. Az FBSZ tagjai nagyon csodálkoztak a kormány érvelésén, hiszen a benzinársapkát 2021. november 15-én vezette be a kabinet, amikor még háború sem volt, szankcióknak pedig ebből következően nyoma sem. Azt már csak mi tesszük hozzá nagyon halkan, hogy választási kampány azonban volt és ez az intézkedés akkor nagyon jót tett a Fidesz népszerűségének. Az FBSZ az ársapka egyéves születésnapján, 2022. november 15-én gyászjelentésben tette közzé teljes elkeseredettségét.

Aztán elérkezett 2022. december 6-a este 11 óra, amikor egyszer csak csiribí-csiribá eltűnt a benzinársapka. Először azt hitték szegény naivok, hogy ez a kialakult benzinhiány miatt történt. Azért, mert az ársapka miatt az importőrök beszüntették magyarországi szállításaikat, ami évek óta a magyar piac 30 százalékát látta el, a Mol finomítója pedig képtelen annyi üzemanyagot termelni, ami 100 százalékban kielégítené a magyarországi igényeket.

De kérem nem így van. Az ársapkát is a szankciók tüntették el. Ezt rendhagyó módon még a Magyar Közlönybe is beleíratta a kormány. Itt azokról a szankciókról van szó egyébként, ami alól mentességet kapott a kormány. Legalábbis Orbán Viktor szokásához híven ezzel a győzelmi jelentéssel érkezett vissza Brüsszelből.

Eddig elértük, hogy Magyarország mentességet kapjon a legfontosabb területeken, mint az orosz kőolaj behozatala.

Orbán Viktor eddig minden szankciót megszavazott, tehát valószínűleg most már mindenki világosan látja és érzi, hogy itt egy olyan fortélyos, csúcstechnológiás csodafegyvert vetettek be a brüsszeliek, amely mindent tud és mindennek az ellenkezőjét. Már akkor képes volt ársapkát teremteni, amikor még nem is létezett, aztán úgy eltüntetni, hogy semmi köze hozzá. Szegény Fidesz még Soros Györgyöt és Gyucsány Ferencet is kénytelen volt kispadra ültetni tartaléknak a bűnbak válogatottban. A szankciókkal még ők is képtelenek szembeszállni. (PIAC&PROFIT)