h i r d e t é s

A budavári polgármester szülei is önkormányzati lakásban laknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A budavári polgármester szülei is önkormányzati lakásban laknak

2017. június 15. - 13:45

Az I. kerület fideszes polgármesteréről, Nagy Gábor Tamásról korábban már kiderült, hogy a volt felesége havi 80 ezret fizet egy 158 négyzetméteres tetőtéri lakásért a Budai Várban, a Dísz téren. - írja a 444.hu.

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (balról a harmadik) és Kőrösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője „Tabán mozi, szeretünk!” feliratú táblát tartanak érdeklődők között a Tabán Kinotéka megnyitóján 2014. március 20-án.Fotó: MTI/MOhai Balázs Forrás: 444.hu

Az I. kerület szerint ez egy egy állami tulajdonú ingatlan, melynek bérleti jogát magánforgalomban, saját tulajdonú ingatlanáért cserélte el. 

A hvg.hu most arról ír, hogy a polgármester felesége az egyik cégén keresztül egy önkormányzati lakást is bérel a Budai Várban, a Pala utcában, de  ebben valójában Nagy Gábor Tamás szülei élnek. 

A lap újságírójának a szülők is elismerték, hogy ott élnek, de arra már nem tértek ki, hogy milyen megállapodás alapján osztoznak az ingatlanon fia volt feleségének cégével, illetve annak bérleti díját ki fizeti.

Egyébként a polgármester nyugdíjas édesanyja szerint ez

nem olyan téma, ami bárkit is érdekel.

A lap kiderítette azt is, hogy a kerttel rendelkező épületet a budavári önkormányzat újíttatta fel 210 millió forintból 2011 és 2013 között, ekkor tették rendbe a barokk lakóház egyik szárnyát, homlokzatait és ekkor korszerűsítették a földszinti lakásokat.  

A polgármester a lapnak az ügyről azt írta, hogy „a cég pályázaton nyerte el a lakás bérleti jogát, a szülei, Nagy Vitold és Nagy Vitoldné pedig a jogszabályoknak megfelelő eljárást követően létesítettek bérlőtársi jogviszonyt 2015 decemberében”.

Szerinte a  kerület vagyongazdálkodása terén minden a jogszabályoknak megfelelően történik.

Egyébként Nagy Gábor Tamás 81 ezer forintért bérel egy lakást a Várban a saját önkormányzatától, pedig a vagyonnyilatkozata alapján van egy XI. kerületi lakása, továbbá Leányfalun egy közel 3500 négyzetméteres üdülő tulajdonosa.

444.hu