h i r d e t é s

A Fidesz erélyi származású parlamenti képviselője egypártrendszert vizionált

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A Fidesz erélyi származású parlamenti képviselője egypártrendszert vizionált

2022. március 25. - 06:08

Zsigmond Barna Pál páros lábbal szállt bele a független erdélyi médiába, álláspontját a Facebookon ismegosztotta, amelyet több érdélyi politikus is lájkolt.

Zsigmond Barna Pál - Forrás: Zsigmond Barna Pál Facebook oldala

Magyar politikusokkal interjúzott a választások apropóján az erdélyi közszolgálati Marosvásárhelyi Rádió, a szakma alapelveinek megfelelően pedig 30-30 percet kapott egy ellenzéki és egy kormánypárti hang is. Az ellenzék részéről a rádió Márki-Zay Pétert, a kormánypárttól Zsigmond Barna Pál erdélyi származású, fideszes országgyűlési képviselőt szólaltatta meg – számolt be a Transtelex.

Zsigmond a műsorban megosztotta a külföldön egészen egyedinek, Magyarországon azonban mára megszokottnak számító műsorszerkesztési javaslatait az őt interjúvoló Farkas István szerkesztővel. „Ugye, van az önök rádiójában egy műsor, amelyet olyan kolléganő vezet, aki rendszeresen, folyamatosan, évek óta szidja Orbán Viktort és a Fideszt. Mi volna, ha létezne egy olyan műsor is, amelyben el lehetne mondani a Fidesz és a jobboldal álláspontját is rendszeresen?” – tette fel a kérdést Zsigmond, mire a műsorvezető annyit mondott, hogy „ön most itt van, elmondhatja”.

Zsigmond ezek után azonnal folytatta, azt részletezve, hogy a Fideszt dícsérő műsorokon túl szükség volna az árkok betemetésére, valamint arra, ha az aktuális ellenzékkel „végleg leszámolnának”.

Sőt: „vagy ha olyan műsorok lennének, amelyekben nem ezt a… hogy mondjam, nem ezt a jobboldal elleni utálatot próbálják, vagy nem ezt a jobboldal ellenességet próbálják a marosvásárhelyi rádióban szítani, hanem a két tábor közötti együttműködést, mivel azt gondolom, kellenek a közös nemzeti minimumok, és különösen nehéz időkben szükség van közös nemzeti minimumra, és én azt remélem, hogy egyszer megérjük azt az időt, különösen akkor, hogyha ezzel a régi baloldallal, a Gyurcsány féle baloldallal felszámoltunk, és lesz majd egy másik ellenzék, amelyikkel lehet nemzeti minimumról beszélni, és lehet közösen építeni a magyar nemzet jövőjét” – folytatta a politikus.

Zsigmond Barna Pál saját Facebook oldalán azonban már megvágva tette közzé a rádióműsor hangfelvételét. Farkas István a lap kérdésére válaszolva elmondta, hogy nagyon szomorúnak tartja, hogy a politikus a harminc perces beszélgetésből pont ezt a másfél perces részt tartotta érdemesnek kiemelni. Zsigmond a Facebook oldalán közzétett beszélgetésnél külön megemlítette a magyar kormánnyal szemben kritikus hangnemet megütő erdélyi újságírót, a hvg360-on is publikáló Parászka Borókát: „Ugye van az önök rádiójában egy műsor, amelyet Parászka Boróka vezet, aki rendszeresen, folyamatosan évek óta szidja Orbán Viktort és a Fideszt” – írta Zsigmond. A politikus manipulált posztja azonban nagyot futott: több erdélyi politikus, köztük az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor is lájkolta.

Parászka Boróka Facebookon azt írta, Zsigmond megszólalása „meghökkentő, ügyetlen nyilatkozat volt”. „Amíg mentem tegnap hazafelé Marosvásárhelyen, meg-megállítottak és elképedve kérdezgettek az emberek: egy magyarországi, kormánypárti politikus tényleg azt gondolja, hogy beleszólhat abba, ki és hogyan vezet műsort a (romániai) közmédiában? Van ilyen, hogy a politikus ilyen nyíltan eleresztheti az éterbe a szerepzavarát, és teret enged a túlkapásainak?” – írta Parászka. (hvg.hu)