h i r d e t é s

A kormány árnyékában árnyékkormányozni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kormány árnyékában árnyékkormányozni

2022. szeptember 18. - 06:42

Azért néhány szót megér ez az árnyékkormány történet, már csak azért is , mert annak okán született, hogy beszéljünk róla…

Egyrészt, ha valaki jól tudja, hogy milyen stabil a magyar közjogi berendezkedés, hogy milyen nehéz megbuktatni egy kormanyt, az éppen Gyurcsany Ferenc és kollégái, hiszen személyes tapasztalataik vannak erről.

Azt is tudjuk mind, akik politikával egy kicsit is - érdeklődőkent- foglalkozunk, hogy a 135 'bátor' fideszes, kiegészülve a 6 fős Horthystával soha nem hagyna cserben az ő vezérét . Így kormányváltásra bizonyosan nem számíthatunk , ezért nincs is valóságos jelentősége egy ilyen erődemonstráció kiserletnek.

Arra persze jó egy ilyen lépés, hogy a létező és elkötelezett dk -s valasztók harci kedvét növelje és néhány napig média feluletet is jelenthet…

De egy kicsit sem ad választ arra az ellenzéki választói igényre ( hiszen kb 2 millió szavazó azért még volt április 3.-an) hogy csináljátok már valamit, lehetőleg közösen, ne egymással hadakozzatok, miközben a szakadék felé rohan Orbán vezérletével az ország .

Nem lehet figyelmen kívül hagyni az időközi választások hatalmas kudarcait az ellenzéki oldal számára, érzékelhető, mérhető az ellenzéki szavazók dühös véleménye arról, amit ezek a partok, most már leginkább külön- külön, egymás ellen - és nem a Fidesz ellen, nem a választóikért- produkálnak.

Egy ilyen helyzetben előállni egy egyébként semmiről sem szóló erődemonstrációval az egyik part részéről ( ami a 11 néhány százalékával mondhatja éppen a legerősebbnek magát, de ez a kispárti lét nevetséges belháborúja csak..) egy kicsit sem segít az egyre nehezebb sorsú és magára hagyott társadalmi csoportokon, nem segít valódi alternatívát nyújtani a fidesz élhetetlen és lakhatatlan világával szemben…. (Horn Gábor)