h i r d e t é s

A magánkórház 4 milliárdot spórolt az egészségbiztosítónak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A magánkórház 4 milliárdot spórolt az egészségbiztosítónak

2016. január 16. - 08:09
0 komment

Egymilliárd forintból megújult a Róbert Károly Magánkórház. A tavaly 1,3 milliárd forint árbevételt termelő intézményben új szolgáltatások is indulnak a 2016-ban. Az operatív igazgató szerint a kórház 8 éve alatt négymilliárd forintot spóroltak az Országos Egészségbiztosítónak az itt ellátott betegek.

Fotó: Europress / Napi.hu

A most befejeződött másfél éves beruházás során új járóbeteg-szárny, 4000 négyzetméteres megújult tér jött létre, felújították a meddőségi központot, a szülészeti osztályt, új műtőblokkok készült, valamint 3 csillagos hotel színvonalú betegszobák - írja a napi.hu. A 2016-os stratégiai tervek szerint gasztroenterológiával, kardiológiával, gyermek-járóbeteg és esztétikai helyreállító sebészeti részleggel bővül a kínálati paletta.

Meghaladja az egymilliárd forintot a 2007 óta a kórházba fektetett tőke. A Telki Kórház kft 1200 négyzetméteres rendelőintézetének tavalyi megvásárlásával - amely már Róbert Rendelő néven működik - a Róbert Kórház a legkomplexebb egészségügyi szolgáltatást nyújtó magyarországi magánegészségügyi intézménnyé vált - mondta ma az intézmény bemutatása alkalmával Lantos Csaba, a Róbert Károly Magánkórház többségi tulajdonosa.

Tavaly a két intézmény együttes bevétele megközelítette az 1,6 milliárd forintot, erre az évre további 15 százalékos bővülést terveznek.

A kórházban az elmúlt 8 esztendőben mintegy 100 ezer pácienst láttak el, 20 ezer operációt végeztek, 4500 csecsemő született, a meddőségi kezelések száma meghaladta a kétezret. Az 55 ágyas intézményben jelenleg 160 orvos és több mint 100 egészségügyi munkatárs dolgozik. Lantos Gabriella operatív igazgató szerint az évente legalább 15 százalékkal növekvő betegforgalomnak köszönhetően mintegy 4 milliárd forintot takarítottak meg az OEP számára.

 

napi.hu