h i r d e t é s

A Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének két ügyvezetője letartóztatása előtt belépett a Fideszbe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének két ügyvezetője letartóztatása előtt belépett a Fideszbe

2022. június 02. - 07:23

A misszió két vezetőjét bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és pénzmosással is vádolják.

Herczeg Tamás - Forrás: Herczeg Tamás / Facebook

Augusztus 22-ig meghosszabbította a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetőinek letartóztatását, amelyet még áprilisban rendeltek el – értesült a Magyar Narancs Online. A két vezetőt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettével, pénzmosás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével is gyanúsítják.

A Közösségi Misszió fogyatékos és idős személyek nappali ellátásában és a házi segítségnyújtásban vett részt Békés megyében és a dél-alföldi régióban, továbbá pszichiátriai betegek bentlakásos otthonát is működtette. 

A hírportál úgy értesült, hogy a két gyanúsított idén februárban, két hónappal letartóztatásuk előtt belépett a Fideszbe.

Az információt megerősítette Herczeg Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Havrán Ákos Békés megyei főügyészhelyettes, sajtószóvivő a hírportálnak elmondta, hogy a két vezető ügyében folyó büntetőeljárásban jelentős vagyonlegfoglalások történtek az elmúlt hetekben. (rtl.hu)