h i r d e t é s

A motortér tisztítása egy egyszerű folyamat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A motortér tisztítása egy egyszerű folyamat

2024. június 21. - 09:20

Az autóápolás szerves részét képezi a motor karbantartása is. Menet közben rengeteg szennyeződés képes lerakódni az egyes felületeken. Olaj, zsírok, korom, por. Ha túlságosan elhanyagoljuk a gépezetet, az idővel a teljesítmény csökkenéséhez, meghibásodáshoz is vezethet.

Forrás: hungarolube.hu

Nem mindegy, hogy melyik terméket választjuk

Fontos hangsúlyozni, hogy az egyes kiegészítők között akár hatalmas különbségek is lehetnek. Ezért is érdemes alaposan megnézni a különböző termékek tulajdonságait, paramétereit. A Hungarolube motortér tisztítására való termékei között minden szükséges kiegészítőt megtalálhatunk.

Általános ajánlás az, hogy érdemes inkább a minőségi termékeket használni. Ilyen például az Evo Oils Moto Clean motorlemosó folyadék, ami elérhető 1, 5 és 10 literes kiszerelésben is. A legjobb, ha minél nagyobbat választunk, hogy minden egyes ápolás során legyen tartalék, ne fogyjon el egyhamar.

Ez a motortértisztító több előnnyel is rendelkezik. Az összes szennyeződést képes eltávolítani, ami a motortérben, a motor alkatrészein és a különböző felületeken megtapadhat. Még az olyan makacs foltokkal is könnyedén elbánik, mint a bitumen, a zsír vagy az olaj. Az autók mellett még vasúti tartálykocsik és földalatti tartályok tisztítására is lehet használni. A fémmegmunkálás során keletkező forgácstörmelékeket is eltávolíthatjuk a segítségével. Eléggé univerzális, rugalmas és magas minőségű tisztítófolyadékról beszélünk.

Magas koncentrációban tartalmaz különböző hatóanyagokat. A vízzel gyorsan és könnyen elegyedik. A kezelés után egyszerűen el lehet távolítani, mindössze le kell öblíteni az adott felületet, alkatrészt. Sokoldalú tisztítószernek tartják, amivel a motor mellett az alvázat, a mezőgazdasági erő- és munkagépeket is lehet ápolni. Oldószerbázisú, így a felületet és az alkatrészeket nem fogja károsítani a szennyeződések eltávolítása során.

Mikor érdemes használni?

Az autóápolás egy olyan művelet, amit érdemes rendszeresen elvégezni. Ezzel megóvhatjuk az alkatrészeket az elhasználódástól, a felületeket a nagy mennyiségű szennyeződések lerakódásától. Ha elhanyagoljuk például a motort, az rövid időn belül a teljesítmény csökkenésével fog járni. A meghibásodások is egyre sűrűbben fognak jelentkezni és szélsőséges esetben még valamelyik mozgó alkatrész is eltörhet, megrepedhet.

A motortér tisztítását elsősorban nem esztétikai okok miatt kell elvégezni, hanem azért, hogy megfelelő védelmet nyújtsunk hosszú távon az egyik legfontosabb berendezésnek.

Gondoljunk mindenre!

A motortér tisztántartása mellett a többi alkatrészről sem szabad megfeledkezni. Az autóápolási termékek széles palettával rendelkeznek. Figyelni kell a megfelelő szélvédőmosó folyadék használatára, de a fékfolyadék, klímatisztító, hűtőfolyadék alkalmazása, cseréje is fontos a mindennapokban.