h i r d e t é s

A napsütésé lesz a főszerep

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A napsütésé lesz a főszerep

2023. május 21. - 07:14

Vasárnap kissé tovább erősödik a felmelegedés, akár 28 fokot is mérhetünk! Azért a zápor, zivatar most sem zárható ki.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A szél jobbára mérsékelt marad. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű, de néhol akár a 29 fokot is elérhetjük. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Melegrekord: 35 fok Eger, 1920

Hidegrekord: -2,6 fok Pécs (Mecsekalji), 1952

Hétfőn a napos idő mellett elszórtan, nagyobb eséllyel a déli országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. Hajnalban 7-14, délután 24-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a kora nyárias idő, melynek hatására melegfrontra érzékenyeknél migrén, dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás, esetleg rosszullét továbbra is jelentkezhet, valamint felerősödhetnek.
A napos időben kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk.
Töltsünk több időt a szabadban 11 és 16 óra között azonban az UV-sugárzás elérheti az erős, akár a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.