h i r d e t é s

A rendőrség szerint kamuzott a TV2

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A rendőrség szerint kamuzott a TV2

2023. január 30. - 17:59

Egy kiskőrösi riportban egy 41 éves nőt állítottak be diáklánynak.

Forrás: TV2

Miután a Kúria kimondta, hogy a TV2 hazudott Márki-Zay Péterről, a rendőrség is kiadott egy közleményt, amiben tételesen cáfolja a Tények szombati riportját. A TV2 híradója azt állította, hogy Kiskőrösön a szülők és a gyerekek is rettegnek egy pedofiltól, aki a riport szerint „fényes nappal kényszerített orális szexre egy diáklányt”. Az esetről egy kitakart fotót is bemutattak az adásban.

rendőrség közleménye szerint a valóság ezzel szemben az, hogy „2022 júliusában a rendőrség birtokába jutott egy fénykép, amelyen egy pár a városközpontban orálisan létesített szexuális kapcsolatot. Az eljárás során kiderült, hogy egy akkor 39 éves férfi és egy 41 éves nő látható a – Tényekben is bemutatott – képen. A beszerzett adatok szerint a szexuális cselekményt mindketten akarták, így őket közerkölcs megsértése szabálysértés miatt vonták felelősségre. A képen látható férfi ellen szeméremsértés miatt is indult nyomozás, amely vádemelési javaslattal zárult az elmúlt évben”.

Hozzátették, hogy a férfi ellen olyan eljárás nincs és nem is volt, amelyben kiskorú lenne az érintett. „A TV2 Tények műsorában elhangzottakkal ellentétben sem a kiskőrösi gyerekek, sem pedig a felnőttek nincsenek veszélyben. A helyi rendőrkapitányság minden bejelentésre reagál és azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően intézi. Sajnos a Tények riportere nem a rendőrségtől származó, hiteles információkat, hanem olyan - nem visszaellenőrzött - tartalmakat vett alapul, mely félrevezette a lakosságot” - írta a rendőrség. (444.hu)