h i r d e t é s

A Vöner-Schandl ügy mögött milliárdos hálózat húzodik!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Vöner-Schandl ügy mögött milliárdos hálózat húzodik!

2022. január 28. - 06:19

Nem nehéz észrevenni benne a kormány tagjait

A nyomozati anyagokban jól látszik, hogy a szívességek láncolata minisztériumokon át ível. A végrehajtás jövőjéről is gondoskodott már a Fidesz.

Mi a rosszabb: ha Varga Judit nem tudott, vagy ha igen, és hallgatott a hivatalában zajló korrupciós ügyekről? Miért kapott jogszabályi indoklás nélkül diplomataútlevelet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztériumától Schadl György? Miért hiányzik a nyomozati anyagokból, hogy ki kérte meg Schadlt, hogy segítsen Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnökének jogi diplomájának megszerzésében?

Minél több információ kerül elő a Völner Pált is érintő Schadl-ügyről, annál több és égetőbb kérdés vetődik fel arról, hány helyen metszi a kormányt a végrehajtói berkekből induló botrány. A HVG e heti számában részletesen olvashatnak arról, kik és hol kapcsolódnak az ügyhöz.

Mint kiderült, nemcsak Varga Judit, Szijjártó Péter, vagy legfőképpen Rogán Antal neve vetődik fel, hanem Völner Pálhoz kapcsolódóan fia, Völner Marcell beavatottsága is kulcstéma, akinek Komárom-Esztergom megyében (ahol apja a megyei Fidesz-elnök) egy helyi, több tízmilliárdos forgalmú cégcsoport több vállalatot is a nevére írt, miközben állami megbízásokat kapott. Cserébe úgy fest, az ifjabb Völnerhez került ingatlanokat már a helyi cégek élvezhették. (hvg.hu)