h i r d e t é s

A WHO fenntartja: aki nem beteg, ne viseljen védőmaszkot

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

A WHO fenntartja: aki nem beteg, ne viseljen védőmaszkot

2020. március 31. - 08:46

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ügyvezető igazgatója a hétfői sajtótájékoztatóján is kiállt amellett, hogy egészséges, nem beteggel foglalkozó embernek nem ajánlják a védőmaszkok hordását. - írja a maszol.ro.

Illusztráció: pixabay.com

Nincs arra konkrét bizonyíték, hogy a maszkok viselése potenciális haszonnal járna a lakosság számára. Sőt, néhány bizonyíték éppen az ellenkezőjét javasolja a helytelen használat vagy illeszkedés miatt

– idézte az Index Mike Ryant. Az ügyvezető igazgató arról is beszélt a genfi sajtótájékoztatón, hogy globális hiány van maszkokból és egyéb orvosi eszközökből. A jelenlegi készletet a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak kell eljuttatni.

Szörnyű belegondolni abba, hogy nekik nincs maszkjuk

 – jelentette ki Mike Ryan. A WHO járványügyi szakértője, Maria Van Kerkhove is úgy véli: dönteniük kell arról, kiknek van a legnagyobb szükségük a maszkokra.

Egy közösségben nem javasoljuk, hogy maszkot viseljen, hacsak nem beteg. Ebben az esetben viszont meg tudja akadályozni a további terjedést.  A maszkot azoknak ajánljuk, akik otthon vannak és betegek, és azoknak, akik törődnek az otthon lévő betegekkel

 – mondta a szakember. 

maszol.ro