h i r d e t é s

Airsoft gránátvetők, amivel a játékélményt is gazdagíthatjuk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Airsoft gránátvetők, amivel a játékélményt is gazdagíthatjuk

2024. április 01. - 11:55

Az airsoft gránátvető egy tipikusan olyan eszköz, amivel nagymértékben lehet gazdagítani a játékélményt úgy, hogy egy szimulált gránátot adunk hozzá. A fegyver maga általában műanyagból vagy fémötvözetből készül és levegővel vagy rugóval működik. Célja, hogy szimulált robbanásokat hozzon létre a játék során.

Forrás: airsoftplaza.hu

Melyik gránátvetőt válasszuk?

Ha egy egyszerű megoldást keresünk, akkor elegendő lehet egy gránátvető pisztoly is, amit könnyű kezelni, igaz, a pontossága és a hatékonysága nem a legjobb. Természetesen komolyabb eszközökből sincs hiány. Ha megnézzük az Airsoftplaza.hu gránátvetők kínálatát, akkor olyan fegyvert is találhatunk, mint amilyen az ARES B&T GL06 40 mm, ami már egy elég profi felszerelésnek számít.

Ez a Brügget & Thomet GL-06 gránátvető licencelt replikája. Mindenben megegyezik az eredetivel. A cső fémből készült, a többi része pedig polimer műanyagból. 40 mm-es gránát használatára alkalmas.

Behajtható válltámasszal, állítható RIS előtét fogantyúval rendelkezik. A tervezés robusztus fém és polimer egyvelege. Kiegészítő és csoportfegyverként is egyaránt megállja a helyét. Különböző taktikai helyzetben lehet használni. Sokoldalú eszköz, amit a valóságban tömegkezelési és rendvédelmi feladatokhoz is alkalmazzák.

Egyetlen lövést ad le egyszerre, a tervezése, valamint anyagminősége miatt pedig működik mindenféle 40 mm-es airsoft gáz- és CO2 meghajtású BB gránáttal. A szellemgyűrűs irányzék pontos és gyors célpont felvételt biztosít, jobb és bal oldali szíjakasztóval is rendelkezik, hogy menet közben is magunkkal tudjuk vinni. Széles hely van az elsütőbillentyű és a sátorvas között, hogy kesztyűben is egyszerűen tudjuk kezelni.

A valóságban is népszerű választásnak számít

Az eredeti GL-06 is egyedi 1 lövedékes rendszerrel rendelkezik, így egyetlen 40 mm-es gránátot lő ki egyszerre. A fő építőanyaga az alumínium, ami miatt tartós és könnyű egyszerre. A pisztolymarkolat és a markolat általában üvegszállal megerősített polimerből készítik, ami szintén strapabíró.

A legrövidebb állapotban mindössze 382 mm, de lövés után elérheti az 590 mm hosszt is. A súlya mindössze 2240 gramm, így egyszerűen hordozható, valamint kezelhető.

Minden csapatnak szüksége van egy gránátvetőre

Vannak helyzetek, például amikor az ellenfél beveszi magát egy épületbe, vagy egy nehezen támadható pozícióba, amikor csak a gránátvető segíthet. Hatékonyan lehet a segítségével megtisztítani az adott területet, vagy éppen pozícióváltásra kényszeríteni a másik csapatot.

Visszavonuláshoz is ideális, hogy lassítsuk a támadókat addig, amíg mindenki felveszi a megfelelő helyet, vagy biztonságos fedezékbe vonul. Számtalan helyzetben jelenthet nagy segítséget a gránátvető, így az airsoft felszerelések közül nem érdemes kihagyni. Egy csapatban ajánlott legalább egy darabbal rendelkezni.