h i r d e t é s

Átmeneti időszakra szóló döntés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Átmeneti időszakra szóló döntés

2021. október 08. - 09:26

Tiborcz István hosszú távon mindenképp Magyarországon képzeli el jövőjüket

Tiborcz István - Forrás. Népszava

"Szeretném megelőzni a találgatásokat, szó sincs arról, hogy felszámolom magyarországi érdekeltségeimet" - mondta el a Magyar Hangnak Tiborcz István.

A lap azt követően kereste meg a kormányfő vejét, hogy kiderült: családjával a spanyolországi Marbella városába költöznek. A cikkből megtudhatjuk, hogy eladta a csabdi külterületén található, Tiborcz-tanyaként ismert ingatlant és a körülötte lévő földeket. Ennek okáról azt mondta, hogy az túl messze volt a fővárostól, első gyerekének megszületése után már nagy terhet jelentett neki az ingázás. Végül 2018-ban sikerült vevőt találni - azt azonban a vásárló érdekére hivatkozva nem árulta el, mennyit fizettek érte összesen. 

Arra a kérdésre - hogy ha itthon képzeli el a jövőjét, akkor miért költözött Spanyolországba - azt mondta, ez a döntés csak átmeneti időszakra szól, hosszú távon mindenképpen Magyarországon képzelik el jövőjüket. "Alapvetően két ok miatt döntöttünk úgy, hogy Marbellára költözünk. Egyrészt adódott néhány üzleti lehetőség, amelyekkel élni akartam, emiatt igen sok időt kell Spanyolországban töltenem. Azt viszont nem akartam, hogy keveset találkozzak a gyerekekkel. Másrészt a kislányom ötéves, az utolsó évben az iskola előtt jó lehetőségnek tűnt, hogy angolul és spanyolul tanuljon ő és a testvérei is" - fogalmazott.

A "legképtelenebb találgatások" jelentek meg arról, hogy felszámolok mindent, holott további üzleti lehetőségeken dolgozom Magyarországon és külföldön is - jelentette ki Tiborcz István. 

A lap szerint ezekről annyit lehet tudni, hogy július óta a spanyolországi Los Alcázares település egyik négycsillagos szállodáját üzemelteti a miniszterelnök vejének tulajdonában álló BDPST Group egyik társasága. A vállalat közleménye szerint további hotelek vásárlását is tervezik az országban. (nepszava.hu)