h i r d e t é s

Az iGaming iparág jövője - Szakértői vélemény

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Az iGaming iparág jövője - Szakértői vélemény

2021. február 23. - 10:29

Az iGaming iparágra különösen jellemző az innováció, hiszen hatalmas befektetéseket vonz, hogy megalkossa nekünk a szórakoztatás következő nagy durranását.

Nem meglepő, hogy a legismertebb e-pénztárca szolgáltatások terén megvalósított technológiák hírnevük nagy részét az online kaszinóiparnak köszönhetik, néhány további, életmódunkat befolyásoló újítással együtt.

Deli Péter - akiről többet itt tudhat meg - most megosztja velünk szakértői véleményét arról, hogy mit hozhat a jövő a folyamatosan fejlődő iGaming iparág számára.

Nagyobb, jobb, gyorsabb

Mi is az iGaming? A legegyszerűbb meghatározással az online kaszinókat és szerencsejáték-szoftverek többségét vehetnénk ide. Akik például befizetés nélküli bónusz kínáló kaszinóban játszanak, az iGaming nyílt tengerén hajóznak.

Nem meglepő, hogy az ehhez a szegmenshez kapcsolódó jövőbeli játéktechnológia fejlődésének várható mértéke gyors ütemű. Az iparág legjelentősebb szereplőitől származó befektetések folyamatos növekedése magával ragadó játékélményt és gazdagabb grafikát hozott. Ezenkívül további kreativitásnak lehetünk szemtanúi, amikor téteket tudunk tenni vagy épp veszteség után vissza tudjuk szerezni a háborús zsákmányt.
Ezt szem előtt tartva olyan eszközök jelennek meg a hazai online kaszinóiparban, amelyek újradefiniálják mindazt, amit a legtöbben tudunk és természetesnek veszünk. A virtuális valóság egyike azoknak a területeknek, ahol végtelen lehetőségek tárháza szolgálhat témaként a játékosok számára, hogy például megszemélyesítsék James Bondot a Casino Royale-ban - vagyis a film kaszinó-jeleneteiben.

A több szoba és az egzotikus környezet csupán karnyújtásnyira van, és mindazok, akik úgy gondolják, hogy az élmény csupán virtuális, jó hír, hogy be lehet hozni játékos társainkat is, hogy együtt játszhassunk ezekben az életszerű virtuális szobákban.

A VR technológia évek óta létezik, de csak napjainkban, kifejezetten 2021-ben kezdjük meglelni az új játéktechnológiával a szükséges grafikus erőt ahhoz, hogy a játékélményeinket egy teljesen új szintre emeljük.

Ahogy a VR-szettek ára fokozatosan csökken Magyarországon és a technológia egyre javul, a szórakoztatást illető fogyasztói szokások is fokozatosan alakulnak át. Az emberek egyre szívesebben válnak a játékélmény részesévé, ahelyett, hogy egyszerű nézők lennének.

Bárhol, mindenhol

Hogyan illeszthető az iGaming a hordozható eszközeinkhez? Az okostelefonok jócskán túlfejlődtek azon képességükön, hogy egyszerűen csak telefonálhassunk és sms-ezhessünk velük, vagy akár vicces képeket küldhessünk egymásnak egy szombat esti sörözés alkalmával.

Olyan processzorokkal, amelyek a múlt legjobb játékgépeit megszégyenítő szintet nyújtanak, ráadásul szupergyors internet-hozzáférést is biztosítanak, nem sok kell, hogy az eszközeink komplex szórakoztató gépekké váljanak.

A legújabb technológiákkal - mint például a képernyő tükrözésével - a felhasználóknak nem kell többé az okostelefonjuk apró képernyőjére szorítkozniuk, mert egy mozdulattal a lehető legnagyobb képernyőre vihetik az élményt. Ugyanez várható a VR és az okostelefon-technológia kombinálásával, amely területen tartalmi minőségben és elérhetőségben egyaránt hatalmas ugrások tapasztalhatók.

Streamelésre fel

A jövő játéktechnológiájának egyik legnagyobb ugrása épp most zajlik Magyarországon. Noha sokan még mindig azon sakkozunk, hogy mi a legjobb számítógép-, okostelefon- vagy konzol-kombináció egy bizonyos költségvetés keretein belül, maga a koncepció teljesen átalakulófélben van.

Ahelyett, hogy drága hardverbe fektetnénk be, amit évről évre frissíteni kell, a felhasználók most havi előfizetéseket vásárolhatnak a lehető legjobb adat-feldolgozási teljesítmény elérése érdekében. A számítógép vagy konzol megléte hamarosan szükségtelen lehet, amikor bármilyen típusú tartalmat - beleértve a játékokat is - továbbíthatunk majd az otthonunk bármely elérhető képernyőjére.

Ez a változás lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy jobban koncentrálhassanak olyan minőségi termékek kifejlesztésére, amelyeket nem kell több különböző platformra finomhangolni. Így aztán pénz és idő megtakarításával a játékosok a nagyszerű élmények növekvő kínálatára számíthatnak.

Bizonyos mértékig a legtöbb online kaszinó használja már ezt az új koncepciót, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy platformjukhoz és játékkínálatukhoz hasonló alapokon működő rendszeren keresztül férhessünk hozzá.

Mit jelent mindez az iGaming esetében?

Az új játéktechnológiai irányt 2021-ben több szempontból is szoros figyelemmel kísérik az iGaming vállalatok.

Az iGaming iparág jövője várhatóan rövid időn belül globálisabb, interaktívabb és magával ragadóbb lehet. A magyarországi virtuális világok és online kaszinók összeolvadhatnak, mégpedig oly módon, amelyet korábban még senki sem tapasztalt, olyan játéktérré, ahol a mesterséges intelligencia szereplői és a játékosok találkoznak, hogy izgalmas szerencsejáték-élményeket gyűjthessenek.

Ha abból az alap feltevésből indulunk ki, hogy érzékszerveink teljes kihasználásának képessége technológiai szempontból folyamatosan növekszik, a fizikai kaszinóknak meg kell találniuk a módját, hogy újragondolják koncepciójukat, hogy hagyományos, ugyanakkor egyedülálló termékeket tudjanak nyújtani, saját magukra formálva.