h i r d e t é s

Az LG 2021 második felében elérhetővé teszi okostévéin a Stadia felhőalapú játékplatformot

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az LG 2021 második felében elérhetővé teszi okostévéin a Stadia felhőalapú játékplatformot

2021. január 13. - 17:32

Az LG okostévék lenyűgöző, 5.1 csatornás térhangzású játékélményt hoznak a Stadia platform prémium előfizetői számára

Az LG Electronics (LG) és a Google partnerségi megállapodásának köszönhetően az idei év második felétől a legújabb LG webOS tévéken is elérhetővé válik a Stadia felhőalapú játékplatform. Amint a Stadia felkerül a Google TV rendszerébe, az LG lesz az első tévégyártó, amely webOS okostévéplatformján támogatja majd a szolgáltatást.

Az LG prémium kijelzőin bizonyítja elkötelezettségét a kivételes játékélmény iránt: okostelevíziói a Stadia Pro felhasználói számára 4K minőségű, 5.1 térhangzású játékélményt tartogatnak majd. Az LG tévéken letöltés vagy külön hardveres kiegészítés nélkül, azonnal futtathatók lesznek a legnépszerűbb Stadia játékok — például a Cyberpunk 2077, az NBA 2K21, az Assassin's Creed: Valhalla vagy a Watch Dogs: Legion —, ehhez pedig mindössze egy Stadia kontrollerre lesz szüksége a felhasználóknak.

Az LG tervei szerint az új szolgáltatás saját online áruházából letölthető alkalmazás formájában jelenik majd meg 2021 második felében azokban az országokban, ahol a Stadia is elérhető lesz. A Stadia szolgáltatásban több mint 130 játék érhető el, a platform kínálata pedig folyamatosan bővül. A játékok külön-külön is megvásárolhatók, de Stadia Pro előfizetéssel a felhasználók korlátlanul, a játékok érvényességéig bármilyen tartalmat kipróbálhatnak. A prémium előfizetői csomaghoz ráadásul exkluzív kedvezmények, akár 4K felbontású játékok és 5.1 csatornás térhatású hangzás is jár. A 4K HDR és 60 FPS támogatás révén a Stadia vonzó platform lehet azok számára, akik prémium játékélményre vágynak, de nem akarnak drága játékkonzolra költeni.
Márpedig ha játékról van szó, nehéz felülmúlni a Stadia és az LG OLED tévék által kínált élményt. Az LG OLED kijelzői önálló fénykibocsátásra képes pixeleikkel a kategória legjobb HDR képminőségét kínálják mély feketével és elképesztően pontos színmegjelenítéssel. 2015-ben az LG volt az első vállalat, amely HDR-képes 4K OLED televíziókat mutatott be: a készülékeken lejátszott tartalmak — legyen szó streamingről vagy külső adathordozó használatáról — gyors, 1ms-os válaszidővel és kivételesen alacsony bemeneti késleltetéssel jelennek meg úgy, hogy mindeközben a képminőség sem szenved hátrányt.

Azzal, hogy az LG televíziókon támogatjuk a Stadia szolgáltatást, azoknak a felhasználóknak kedvezünk, akik számára a játékélmény egyre fontosabb szempont egy tévé megvásárlásakor” — mondta Lee Sang-woo, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának vállalati üzleti stratégiáért felelős szenior alelnöke. A Stadia megváltoztatja azt, ahogyan eddig hozzáfértünk kedvenc játékainkhoz, a webOS kompatibilitással pedig az LG már korai szakaszban elkötelezte magát a platform iránt.”

A funkciók elérhetősége régiónkénkt változhat. Az érdeklődők a CES 2021 ideje alatt, az LG virtuális kiállítótermében tekinthetik meg játékra tervezett LG OLED, a megújult LG NanoCell és az új LG QNED Mini LED tévékészülékeket — utóbbiak most először, a vállalat saját kvantumpontos NanoCell színtechnológiájával és mini LED háttérvilágításával debütálnak.

 


* A bemutató időpontjában a Stadia kizárólag a webOS 6.0 okostévé-platformot futtató LG okostelevíziókon érhető el. Az LG webOS 5.0 rendszerű készülékei az idei év során később kapják meg ezt a szolgáltatást.