h i r d e t é s

Az örmény katolikus egyház vezetője kitüntette Orbán Viktort

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Az örmény katolikus egyház vezetője kitüntette Orbán Viktort

2022. november 02. - 10:25

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárkát, aki átadta a magyar kormányfőnek a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka (j) a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést adja át Orbán Viktor miniszterelnöknek (b) a Karmelita kolostorban 2022. november 2-án. Az indoklás szerint Magyarország és személyesen Orbán Viktor értékes támogatást nyújt az elnyomott és üldözött keresztényeknek világszerte. - Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az indoklás szerint Magyarország és személyesen Orbán Viktor értékes támogatást nyújt az elnyomott és üldözött keresztényeknek világszerte. "Nagyra értékeljük feltétlen elkötelezettségét a keresztények felé, hogy védelmezzék életüket, megőrizzék erkölcsi és társadalmi értékeiket" - olvasható a méltatásban.

Köszönőbeszédében Orbán Viktor Szent István király gondolatait idézte fel, aki Intelmeiben már ezer évvel ezelőtt kiemelten fontosnak tartotta, hogy a magyar állam mindenkor támogassa, segítse a kereszténységet és az egyházat - ismertette Havasi Bertalan. (MTI)